Η αστυνομία εκπαιδεύεται: Στόχος, η απόλυτη προστασία των παιδιών

Η αστυνομία εκπαιδεύεται: Στόχος, η απόλυτη προστασία των παιδιών

Με στόχο την καλύτερη δυνατή αντίδραση σε περιστατικά κακοποίησης παιδιών, περισσότεροι από 450 αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν στην αναγνώριση και διαχείριση ανάλογων καταστάσεων.

Αστυνομικοί όλων των βαθμίδων ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση που υπάγεται στην πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στην κακοποίηση ανηλίκων, η οποία ξεκίνησε από το ΕΛΙΖΑ το 2016.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε τρεις ημερίδες που έγιναν στην Αθήνα (185 αστυνομικοί από όλη την Αττική), το Αγρίνιο (145 από την Αιτωλία, Ακαρνανία, Άρτα, Πρέβεζα, Ιωάννινα) και τη Χαλκίδα (120 από την Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Φωκίδα).

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 1.450 ιατροί και νοσηλευτές, 2.600 παιδιά, 1.000 δάσκαλοι και 2.000 γονείς.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΙΖΑ, Μαρίνα Καρέλλα, δήλωσε: «Όσο υπάρχει έστω και ένα παιδί που κακοποιείται, κανείς δεν θα πρέπει να εφησυχάζει. Η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι η αρχή για μία σειρά ουσιαστικών αλλαγών, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, καθώς όλοι μαζί αποτελούμε μία ομάδα που πρέπει και μπορεί ενωμένη να λειτουργήσει σωστά, ώστε να προστατέψει όλα τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη».

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την υποστήριξη των εταιρειών του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software