ΑΔΜΗΕ: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για μπλακ άουτ

ΑΔΜΗΕ: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για μπλακ άουτ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Αγίου Στεφάνου Αττικής παρέχει ο ΑΔΜΗΕ.

Όπως αναφέρει ο Διαχειριστής, το συμβάν δεν επηρέασε καθόλου την ομαλή τροφοδότηση των καταναλωτών της Αττικής και δεν σημειώθηκε η παραμικρή διακοπή ηλεκτροδότησης εξαιτίας αυτού, πράγμα που αντανακλά τις ισχυρές αντοχές του συστήματος.

Επίσης, τονίζει:

- Η πυρκαγιά σβήστηκε ταχύτατα με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

- Ήδη, συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έχουν ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στον εξοπλισμό που υπέστη βλάβη λόγω της πυρκαγιάς. Οι βλάβες έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά και αναμένεται η πλήρης αποκατάστασή τους εντός των επόμενων 24 ωρών.

- Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος και την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της Αττικής.


Τι προηγήθηκε

Παρ' ολίγον μπλακ άουτ το νομό Αττικής τη Δευτέρα μετά από εκρήξεις στο κέντρο υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι Αττικής.

Λίγο μετά τις 22.30 ξέσπασε φωτιά στο ηλεκτρικό σύστημα μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ.

Από την πυρκαγιά τέθηκαν εκτός λειτουργίας δύο από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος στην Αττική, λόγω και της χρήσης κλιματιστικών.

Πραγματογνώμονες μετέβησαν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης, προκειμένου να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αυτομετασχηματιστές.

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software