Ραγίζει καρδιές η χαροκαμένη μάνα: "Φοβάμαι μανούλα, αλλά εσύ μην έρθεις..."

Ραγίζει καρδιές η χαροκαμένη μάνα: "Φοβάμαι μανούλα, αλλά εσύ μην έρθεις..."

Ραγίζει καρδιές η κατάθεση ψυχής της χαροκαμένης μάνας που έχασε την οικογένεια της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: την 13χρονη κόρη της Εβίτα Φύτρου, που πήδηξε από ύψος 15 μέτρων για να σωθεί από τις φλόγες, τον 11χρονο γιο της Ανδρέα και τον 54χρονο σύζυγο της Γρηγόρη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι», στον ΣΚΑΙ, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, προσωπικός φίλος της οικογένειας Φύτρου, διάβασε ένα κομμάτι από την επιστολή που του έστειλε η χαροκαμένη μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών. 

Διαβάστε: Ο αφανισμός μιας οικογένειας στο Μάτι... Το συγκινητικό μήνυμα Μπαμπινιώτη

Τα λόγια της μητέρας, που έχασε τα πάντα στη φωτιά, δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο:  

«Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου.

Ακούω στα αυτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα: "Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις".

Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Όταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί. Δεν έχω λόγια. Όταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα».
 

Powered by TUODY Software