Βγήκαν μαχαίρια: Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές

Βγήκαν μαχαίρια: Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές

Η σιωπή που κρατήθηκε από όλες τις παρατάξεις κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους έδωσε σκυτάλη στην έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Αφορμή, βέβαια, έδωσε και η χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Τόσκας, οι οποίοι αποποιήθηκαν των ευθυνών της κυβέρνησης και έκαναν λόγο για σωστούς χειρισμούς. 

Έντονες αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης προκάλεσαν, επίσης, οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στο BBC. Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο, ο υπουργός Άμυνας επέρριψε ουσιαστικά τις ευθύνες στους κατοίκους του Ματιού για τις αυθαίρετες κατοικίες που έχτισαν. 

Την αρχή στον «χορό» των αντιδράσεων έκανε την Πέμπτη ο Μάκης Βορίδης αναφέροντας ότι θα «μιλήσουμε αναλυτικά για τις παραλείψεις» και υποστηρίζοντας πως «η ανάληψη ατομικής ευθύνης δεν είναι μικροπολιτική».

Τη σκυτάλη πήρε την Παρασκευή η Μαρία Σπυράκη, απευθύνοντας επτά ερωτήματα για την πυρκαγιά για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας. 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και η Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για εγκληματικές ευθύνες και καλώντας τα στελέχη της να παραιτηθούν. 

Το ΚΚΕ, τέλος, εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για προκλητική στάση της κυβέρνησης. «Ούτε η "κλιματική αλλαγή", ούτε το όποιο πιθανό σχέδιο εμπρησμών, απαλλάσσει την κυβέρνηση, καθώς έχει διατηρήσει τη διαχρονική εμπρηστική πολιτική της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων στον τομέα της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης», αναφέρεται μεταξύ άλλων από τον Περισσό.

Powered by TUODY Software