Ψινάκης: Ήμουν αποκλεισμένος την ώρα της φωτιάς, έδινα εντολές

Ψινάκης: Ήμουν αποκλεισμένος την ώρα της φωτιάς, έδινα εντολές

Για "μικροπολιτικά κίνητρα" κάνει λόγο ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, όσον αφορά την κριτική που δέχτηκε για τη διαχείριση της φωτιάς στην Ανατολική Αττική, στον απόηχο παραιτήσεων αντιδημάρχων.

Μιλώντας στην Real News ανέφερε:

 "Έφτασα στις 5:30 τα ξημερώματα της Τρίτης. Ήμουν στο Δημαρχείο. Την ώρα της φωτιάς προσπαθούσα να πλησιάσω. Την ώρα που καίγονταν όλα ήμουν αποκλεισμένος. Ήμουν αποκλεισμένος στη Μαραθώνος γιατί είχαν μπλοκάρει τις εισόδους".

"Είμαι εδώ στο δημαρχείο, όπου έχω στήσει το κέντρο επιχειρήσεων και δεν έχω λείψει στιγμή από την ώρα που έφτασα τα ξημερώματα της Τρίτης. Όταν δουλεύεις μέρα – νύχτα, δεν έχεις το χρόνο, ούτε τη διάθεση να τρέχεις στα κανάλια και να κάνεις δηλώσεις. Η τραγική διαχείριση μιας πολύνεκρης κρίσης απαιτεί συντονισμό πολλών φορέων και δουλειά" πρόσθεσε.

Απαντώντας σε καταγγελίες περί απουσίας του, τις κρίσιμες ώρες, αναφέρει: 

"Δεν λέει ο κόσμος ότι ήμουν απών από τη μάχη με τις φλόγες. Αυτό το υποστηρίζουν κάποιοι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα καιροσκόποι με μικροπολιτικά κίνητρα. Να έτρεχα να βγω στα κανάλια για να με δουν ότι είμαι εδώ και να παρατήσω τον συντονισμό;".

"Την ώρα εκείνη που καιγόταν ο Δήμος μας ήμουν εκτός...Ναι. Δεν μπορούσα να μπω από τη Μαραθώνος, είχαν αποκλειστεί οι δρόμοι και έδινα εντολές μέσω τηλεφώνου. Είναι δικαίωμά τους να λένε και να γράφουν ό,τι θέλουν. Εγώ κάποια στιγμή θα τα βγάλω όλα στη φόρα. Αυτή τη στιγμή προέχει να τακτοποιήσω το δήμο. Να βρούμε τους νεκρούς, να δείξουμε έναν σεβασμό σε όλο αυτό. Ακόμη ξεθάβουμε νεκρούς συμπολίτες μας".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software