Νοτοπούλου: Αντί για πολιτική κριτική, ηθική σπίλωση

Νοτοπούλου: Αντί για πολιτική κριτική, ηθική σπίλωση

Απάντηση σε επιθέσεις που δέχεται έδωσε η νέα υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στον λογαριασμό της στο Facebook, αναφέρει:

"Ηθική σπίλωση αντί για πολιτική κριτική. Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι θα γράψουν την προσωπική και πολιτική πορεία για την κάθεμιά μας πίσω από ένα πληκτρολόγια, με fake news. Ριχνόμαστε στη μάχη για τη διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων".

Παρέμβαση για τη σωρεία σεξιστικών σχολίων που ακολούθησαν την ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος, έκαναν και 35 νομικοί.

"Η έντονη παρουσία γυναικών στη δημόσια σφαίρα και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων πυροδότησε σωρεία σεξιστικών δημοσιευμάτων, σχολίων και αναφορών, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχοποιώντας τις νέες, αλλά και μεγαλύτερες γυναίκες υπουργούς και υφυπουργούς, αναγνωρίζοντάς τους ρόλο ως «σεξουαλικά αντικείμενα» ή «αντικείμενα πόθου», με στόχο τον ευτελισμό και την απαξίωση της πολιτικής τους δράσης, της προσωπικότητας και της υπόστασής τους, ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητά τους και το δημόσιο λόγο που εκφέρουν. Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους σεξιστικές, προσβλητικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές και συμπεριφορές" αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

 

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software