Κοντά σε «Grexit» από τη Διεθνή Ομοσπονδία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Κοντά σε «Grexit» από τη Διεθνή Ομοσπονδία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Στην αναστολή της συμμετοχής και όχι στην αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προχωρά η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου.

Τα στελέχη του κλιμακίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας ενημέρωσαν χθες Τετάρτη τον πρόεδρο του ΕΕΣ, Νικόλαο Οικονομόπουλο, και τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του ΕΕΣ, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης των δύο μερών, στην Αθήνα, για τη σχετική απόφασή τους.

Αιτία για την αναστολή συμμετοχής του ΕΕΣ από τη Διεθνή Ομοσπονδία είναι το γεγονός ότι η διοίκηση της οργάνωσης έχει παραβιάσει όλες τις εθνικές και διεθνείς συμφωνίες, με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμο το νέο καταστατικό του ΕΕΣ, να μην έχει ενταχθεί ικανός αριθμός νέων μελών στην οργάνωση και να μην είναι σε θέση ο ΕΕΣ να πραγματοποιήσει μέσα στον τρέχοντα Οκτώβριο νέα Γενική Συνέλευση.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΕΣ κατά την οποία δεν θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας και θα ανασταλούν όλα τα εν εξελίξει προγράμματα της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Έρευνα για την οικονομική διαχείριση;

Πληροφορίες που διαρρέονται στον Τύπο θέλουν τον ΕΕΣ να έχει τεθεί στο στόχαστρο έρευνας και για τα πεπραγμένα του ως προς την οικονομική διαχείριση κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα, την ώρα που το υφιστάμενο προσωπικό του ΕΕΣ απλήρωτο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι γίνονται προσλήψεις στο Γραφείο Τύπου, με στόχο υποτίθεται την προβολή του έργου του στα ΜΜΕ, αλλά και οι συχνές περιοδείες ανά την Ελλάδα μελών του ΔΣ με χρήση οδηγών και λοιπού προσωπικού με πρόσχημα την ενημέρωση τοπικών παραρτημάτων του.

Μπασκόζος: Ευθύνη της διοίκησης του ΕΕΣ η σημερινή κατάσταση

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, σχολιάζοντας τη δυσμενή εξέλιξη της αναστολής συμμετοχής του ΕΣΣ στη Διεθνή Ομοσπονδία, με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην αποπεμφθεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός την προηγούμενη περίοδο και μάλιστα με δική μας πρωτοβουλία η διοίκηση Αλεξανδρή είναι αυτή που έκανε αδιάβλητες εκλογές. Είναι το μόνο κριτήριο που μπορέσαμε να εκπληρώσουμε σε αυτά που θέτει η επιτροπή διαμεσολάβησης της διεθνούς ομοσπονδίας.

Τα υπόλοιπα, δηλαδή να αλλάξει το καταστατικό, να εγγραφούν μέλη και να γίνουν εκλογές μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου είναι ευθύνη της παρούσας διοίκησης, η οποία οφείλει να υλοποιήσει τη συμφωνία που έχει με την κυβέρνηση και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Τίποτα άλλο δεν έχω εγώ να πω, είναι δική τους ευθύνη».

Ενώ σε ερώτηση για το εάν ο χρόνος επαρκεί ο κ. Μπασκόζος απάντησε «εάν δείξουν καλή διάθεση ναι».

Powered by TUODY Software