ΝΔ για προσφυγικό: Πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ; - Να παρέμβει η δικαιοσύνη

ΝΔ για προσφυγικό: Πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ; - Να παρέμβει η δικαιοσύνη

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδρέα Ηλιόπουλου ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων στο προσφυγικό ενώ ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Οι δηλώσεις του Ανδρέα Ηλιόπουλου εγείρουν μείζονα ερωτήματα γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ο πλέον αρμόδιος που έχει οριστεί από την ίδια την κυβέρνηση, προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλει αδιαφανείς διαδικασίες, κατασπατάληση κοινοτικών πόρων, ζητά την επέμβαση της Δικαιοσύνης και διαπιστώνει ότι “έχει χαθεί ο έλεγχος”.

Η κυβέρνηση οφείλει, σημειώνει η ΝΔ, να δώσει  άμεσα  εξηγήσεις:

· Που πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ που ήρθαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή και διεθνή βοήθεια για την διαχείριση του προσφυγικού;

· Ποιες Μ.Κ.Ο έλαβαν χρήματα, τι ποσά και τι απέγιναν αυτά;

· Τι έχει συμβεί με τα 52 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας και για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της OLAF;

· Πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδομών και Ταυτοποίησης, αντιστράτηγου ε.α. κ. Ανδρέα Ηλιόπουλου;

Καλούμε τη Δικαιοσύνη να κινήσει τη σχετική διαδικασία ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια στη δυσώδη αυτή υπόθεση που εκθέτει τη χώρα και προσβάλλει τους Έλληνες».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software