Μόρια: Ο αστυνομικός που σόκαρε, παλιότερα είχε συγκινήσει...

Μόρια: Ο αστυνομικός που σόκαρε, παλιότερα είχε συγκινήσει...

Ο αστυνομικός, ο οποίος έβρισε ηλικιωμένη στη Μόρια και σόκαρε με την ρατσιστική συμπεριφορά του, πριν δύο χρόνια είχε συγκινήσει, αποχαιρετώντας ένα προσφυγόπουλο από τη Συρία, το οποίο είχε βρει τραγικό θάνατο σε φωτιά στον καταυλισμό.

Ο αστυνομικός από τα Γιάννενα είχε αναρτήσει τότε μια τρυφερή φωτογραφία στο Facebook.

Σήμερα, ωστόσο, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, καθώς έβρισε χυδαιότατα μια ηλικιωμένη πρόσφυγα.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων επισημαίνει ότι συμπεριφορές όπως αυτή του συναδέλφου τους στο επίμαχο βίντεο είναι απαράδεκτες και κατακριτέες, ακόμη και από τον ίδιο που ενεπλάκη στο περιστατικό.

Οι συνάδελφοί του, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το βίντεο μεταδόθηκε μονταρισμένο και ισχυρίζονται ότι η ηλικιωμένη φέρεται να είχε πάρει ήδη τέσσερις φορές φαγητό και ο αστυνομικός την έβρισε όταν ξαναβρέθηκε στην ουρά, τη στιγμή που εκατοντάδες άλλοι δεν είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν ούτε μια μερίδα φαγητό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων καλεί "να σταματήσει η ανθρωποφαγία με όσους υπηρετούν στην Μόρια".
 
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υποχρεώνονται να εργαστούν αστυνομικοί που έχουν αποσπαστεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

"Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ο ίδιος συνάδελφος που πριν δύο χρόνια έκλαψε για τον μικρό Bares που κάηκε στη Μόρια και είχαν δημιουργήσει σχέση φιλίας μεταξύ τους, είναι ο ίδιος που την ίδια ημέρα του περιστατικού πριν την ανάληψη υπηρεσίας συνέλαβε δράστη για κλοπές, είναι ο ίδιος που εδώ και χρόνια υπηρετεί στην πρώτη γραμμή, είτε στην Ελληνοαλβανική είτε στον Έβρο είτε στα νησιά με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα. Όλα αυτά που δεν αμείφτηκαν ποτέ, αλλά αντίθετα η τεράστια πίεση, προκάλεσαν στο τελευταίο επεισόδιο αυτήν την αδικαιολόγητη συμπεριφορά", επισημαίνει στην ανακοίνωση.

Το βίντεο με το περιστατικό στη Μόρια

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software