Τζανακόπουλος: Αρκεί και περισσεύει ο δημοσιονομικός χώρος για τις συντάξεις

Τζανακόπουλος: Αρκεί και περισσεύει ο δημοσιονομικός χώρος για τις συντάξεις

Από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 αρκεί και περισσεύει για να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες, το ζήτημα των συντάξεων θα έχει λήξει και τυπικά.

Για την αιγιαλίτιδα ζώνη, είπε πως «είναι απόφασή μας η σταδιακή επέκτασή της αρχίζοντας από το Ιόνιο».

Υπογράμμισε, δε, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί με κανέναν για να ασκήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από την εθνική της κυριαρχία.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος -όπως και η σύζυγός του- για την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι «κρίνεται πια και με τη βούλα των δικαστηρίων ότι διατελέσαντες υπουργοί που ανήκουν στο βαθύ πολιτικό προσωπικό του παλιού πολιτικού συστήματος, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, περισσότερο ενδιαφέρονταν για το προσωπικό τους συμφέρον παρά υπηρετούσαν την ελληνική πολιτεία».

«Κάθε φορά που η Δικαιοσύνη προχωρά και ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη δικαστική διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων αποδεικνύεται σε όλο της το μέγεθος η διαφθορά, η διαπλοκή και ο εκφυλισμός του παλιού πολιτικού συστήματος», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για τη στάση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό, είπε πως «έχει κάνει μια συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση, την οποία δεν την έχει κάνει τώρα, την έχει κάνει εδώ και καιρό. Ότι δηλαδή, εφόσον έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση».

«Την ίδια στιγμή, όμως, έχει πει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμπλεύσει με τη Ν.Δ. και τον κύριο Μητσοτάκη σε πιθανή κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άρα, λοιπόν, υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινοβουλευτικοί όροι για την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Powered by TUODY Software