Στην Εισαγγελία Αθηνών ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Στην Εισαγγελία Αθηνών ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα αναζητήσει η εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η υπόθεση θα ερευνηθεί στην Αθήνα, όπου διαβιβάστηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, δικογραφία που σχηματίστηκε για τον θάνατο Κατσίφα στην Αλβανία, με καταθέσεις συγγενών του οι οποίες επέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισαγγελία Ιωαννίνων πήγε η αδελφή του θύματος, όπου προσκόμισε την ταυτότητά του, από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα.

Έτσι, σύμφωνα με το νόμο, η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά κακούργημα που τελέστηκε στην αλλοδαπή σε βάρος Έλληνα υπηκόου.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να επέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Νωρίτερα εγκρίθηκε από τις αλβανικές αρχές το αίτημα να εξετάσει και Έλληνας ιατροδικαστής τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι οι αλβανικές Αρχές έδιναν στην οικογένεια τη σορό από την πρώτη ημέρα αλλά επέλεξαν να μην γίνει η ταφή μέχρι να εξεταστεί και από Έλληνα ειδικό.Σχετικά άρθρα

Θάνατος Κατσίφα: Η Αλβανία δέχθηκε το αίτημα για Έλληνα ιατροδικαστήΤο video της αλβανικής αστυνομίας

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αλβανική αστυνομία δείχνει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα με το καλάσνικοφ στα χέρια να τρέχει μέσα στο χωριό και να προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από αυτοκίνητα.

Στο συγκλονιστικό βίντεο, τραβηγμένο μέσα από το καφενείο του χωριού, ακούγεται «καταιγίδα» πυροβολισμών, ενώ εμφανίζεται ο Κατσίφας να προσπαθεί να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν.

Κρατάει το όπλο και με τα δύο χέρια και προσπαθεί να βρει καταφύγιο πίσω από σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ ακούγονται ριπές από πυρά κάθε πέντε δευτερόλεπτα.

Το syri.net έδωσε τη φωτογραφία από το σημείο που έπεσε νεκρός ο Έλληνας ομογενής. Το όπλο του Κωνσταντίνου Κατσίφα φέρεται να είναι ένα τροποποιημένο καλάσνικοφ, εξοπλισμένο με διόπτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αν όντως πρόκειται για το όπλο του άτυχου νέου.

Σύμφωνα με τους Αλβανούς αστυνομικούς από τους πυροβολισμούς του Κ. Κατσίφα υπάρχουν 18 τρύπες από όπλο στα περιπολικά τους.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software