Έγκριση περιβαλλοντικών μελετών για σημαντικά έργα στην Κρήτη

 Έγκριση περιβαλλοντικών μελετών για σημαντικά έργα στην Κρήτη

Σημαντικές περιβαλλοντικές μελέτες εγκρίθηκαν για έργα σε όλη την Κρήτη από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.

Πρόκειται για επτά μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορούν μεταξύ άλλων και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην έγκριση της μελέτης για την Επαρχιακή Οδό 29 «Γαράζο - Ανώγεια» που αποτελεί την περιβαλλοντική αδειοδότηση όλων των απαιτούμενων μελετών, για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Γαράζο - Ανώγεια στον δήμο Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.

Η επαρχιακή οδός 29, στην οποία εντάσσεται το υπό μελέτη τμήμα, έχει αρχή στον ισόπεδο κόμβο Παλαιάς Εθνικής Οδού 90 ( Ρέθυμνο - Ηράκλειο) στην περιοχή του οικισμού των Μουρτζανών, παρακάμπτοντας από τους οικισμούς Γαράζου, Κατεριανών και Αξού και καταλήγει στα Ανώγεια ενώ προβλέπει την κατασκευή κυκλικού ισόπεδου κόμβου στους οικισμούς Ζωνιανά - Λιβάδεια.

Επιπλέον πέντε μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκρίθηκαν και αφορούν το λατομείο αργίλου στη θέση «Γαβαλά Δέτης», ΤΚ Μεταξοχωρίου, δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, Π.Ε. Ηρακλείου, το λατομείο αργίλου στην θέση «Κεφάλα», ΤΚ Μάρθας, Δήμου Βιάννου, ΠΕ Ηρακλείου, το τυροκομείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου (Υφιστάμενη Μονάδα)» στη θέση Καμινάκι, δήμου Οροπεδίου, ΠΕ Λασιθίου, το ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου, δυναμικότητας 232 κλινών στη θέση «Βαθύλακος-Πετροκοπιό», ΔΕ Νέας Κυδωνίας, δήμου Χανίων, Π.Ε Χανίων καθώς και το σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας, που πρόκειται να κατασκευαστεί στη θέση «Κεφάλα Λιμνών», δήμου Αγίου Νικολάου, ΠΕ Λασιθίου.

Στο μεταξύ ένα σοβαρό ζήτημα για τον δήμο Αποκορώνου Χανίων που αφορά στην αύξηση του ποσοστού υδροληψίας από τη λίμνη Κουρνά, για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των οικισμών Κουρνά, Καστέλου, Γεωργιούπολης, η επιτροπή αποφάσισε αναβολή λήψης απόφασης για επόμενη συνεδρίαση, προκειμένου να ζητηθεί η γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης αλλά και η άποψη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς - Δυτικής Κρήτης.

 

 

Powered by TUODY Software