Καρέ καρέ η εισβολή στο υπουργείο Παιδείας- Κατάληψη στο γραφείο Γαβρόγλου

Καρέ καρέ η εισβολή στο υπουργείο Παιδείας- Κατάληψη στο γραφείο Γαβρόγλου

Εισβολή στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και τις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία.

Οι συγκεντρωθέντες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλλαν στο υπουργείο Παιδείας.

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το κτίριο ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος απουσίαζε.

Για λίγη ώρα κατέλαβαν το γραφείο του υπουργού, απλώνοντας πανό.

Μαθητές, φοιτητές κι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συνέλευση στον χώρο του υπουργείου για να αποφασίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την παιδεία, καθώς επίσης και μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με εντολή Γαβρόγλου, οι υπάλληλοι του υπουργείου σχόλασαν στις 11.30 λόγω του ότι είχε προγραμματιστεί συλλαλητήριο.Εξάλλου οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν στάση εργασίας σε μια κινητοποίηση που στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ.

Η στάση γίνεται τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος.

«Οι ελάχιστες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών, οι μηδενικοί διορισμοί στην εκπαίδευση, η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη στέγασή τους και η άνιση αντιμετώπιση σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους (άδειες κύησης-ανατροφής κ.α.) αποτελούν κορυφαία ζητήματα που χρόνο με τον χρόνο εντείνονται» λένε από την πλευρά τους οι δάσκαλοι.

http://www.nooz.gr/Images/2000/2000/840863

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software