Ληστείες, κλοπές και φόβος στα Νοσοκομεία!

Ληστείες, κλοπές και φόβος στα Νοσοκομεία!

Για τρεις ληστείες το τελευταίο τετραήμερο στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και τραυματισμούς εργαζομένων του από αγνώστους που εκμεταλλεύονται το  Πανεπιστημιακό Άσυλο, «που δεν έπρεπε να υφίσταται εντός του Νοσοκομείου», κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως υποστηρίζει, «ανομία επικρατεί στα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω πλημμελούς φύλαξης.

Συχνά καταγράφονται περιστατικά, ληστείες, κλοπές σε προσωπικά αντικείμενα προσωπικού από τα αποδυτήρια και από τους θαλάμους ασθενών.

Πολλές φορές νοσηλευτές, γιατροί, απροστάτευτοι τρώνε ξύλο από ασθενείς, συνοδούς που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά.

Η κατάσταση όμως πια έχει ξεφύγει. Απειλείται η ζωή μας, καθ’ ότι βγαίνουν πιστόλια (Λαμία), μαχαίρια (Νίκαια) και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Τα τραγικά συμβάντα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δείχνουν πια ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και η επικινδυνότητα είναι μεγάλη» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Το ΑΧΕΠΑ είναι ξεχωριστό Νομικό πρόσωπο και ανήκει στο υπουργείο Υγείας και όχι στο Παιδείας. Γιατί λοιπόν δεν επιλαμβάνεται η αστυνομία των παράνομων πράξεων;» διερωτάται η Ομοσπονδία.

Θεωρεί ότι «η διοίκηση του Νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας φέρουν ακέραια την ευθύνη για τις κατ’ επανάληψη ληστείες. Δεν είναι δυνατόν ένα Νοσοκομείο με πέντε εισόδους και τεράστιους χώρους να διαθέτει μόνο οκτώ φύλακες (έναν στη βάρδια) και η διοίκηση να αρνείται να φωνάξει την αστυνομία σε πολλές περιπτώσεις λόγω Πανεπιστημιακού Ασύλου».

Όπως περιγράφουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, «στην είσοδο του ΑΧΕΠΑ επί της Αγίου Δημητρίου το τελευταίο τετραήμερο έγιναν ληστείες και παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους, την ώρα της ανάληψης χρημάτων από το μηχάνημα ATM.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου μεσημέρι νοσηλεύτρια τη χτύπησαν, την έριξαν πάνω στη τζαμαρία και της έκλεψαν 350 ευρώ που είχε βγάλει από το μηχάνημα. Δεν κλήθηκε η Αστυνομία, δεν ελήφθησαν μέτρα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Παρασκευή το βράδυ της ίδιας ημέρας συνταξιούχος καθηγητής του Πανεπιστημίου τον χτύπησαν άσχημα και του πήραν 250 ευρώ που είχε βγάλει από το μηχάνημα. Δεν κλήθηκε η Αστυνομία, πάλι καμία κίνηση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου το μεσημέρι, επιτέθηκαν σε φοιτήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής που έβγαλε χρήματα και της τα πήραν. Φώναξε βοήθεια, προσέτρεξαν συνάδελφοι να τη βοηθήσουν. Ο βιβλιοθηκονόμος του Νοσοκομείου που προσέτρεξε σε βοήθεια δέχθηκε επίθεση από τον ληστή κι έφαγε μπουνιές στο πρόσωπο. Τον ακινητοποίησαν. Συνελήφθη και την άλλη ημέρα αφέθηκε ελεύθερος, επειδή δεν έγινε μήνυση από τους συναδέλφους που λήστεψε. Φοβούνται οι συνάδελφοι. Αυτός που τους λήστεψε είναι γνωστός-άγνωστος και περιφέρεται συνεχώς στο Νοσοκομείο και κλέβει.

Η διοίκηση απούσα. Το τρις εξαμαρτείν. Το ΑΧΕΠΑ είναι ξέφραγο αμπέλι. Μας κυβερνούν ανίκανοι και επικίνδυνοι άνθρωποι. Θα πρέπει να προσλάβουμε σωματοφύλακες για να διαφυλάξουμε τη σωματική μας ακεραιότητα. Αν είναι δυνατόν» καταλήγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software