Καταστροφές σοκ στο ΑΠΘ ύψους 20.000 ευρώ - Δείτε τις ζημιές

Καταστροφές σοκ στο ΑΠΘ ύψους 20.000 ευρώ - Δείτε τις ζημιές

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει ο αύλειος χώρος του Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, ο χώρος υποδοχής και κάποιες από τις αίθουσες διδασκαλίας, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου, μετά τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Από την μανία των βάνδαλων δεν γλίτωσαν ούτε τα καρτοτηλέφωνα και τα συστήματα πυρόσβεσης. Τζαμαρίες έγιναν θρύψαλα, πεζοδρόμια σπασμένα, πλακάκια ξηλωμένα, ενώ οι κουκουλοφόροι είχαν ανάψει και φωτιές.

Σύμφωνα με το thestival.gr, καταστράφηκαν υαλοπίνακες αρκετών τετραγωνικών μέτρων, ενώ ξηλώθηκαν μεγάλες μαρμάρινες επιφάνειες.

Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ εκτιμά ότι το κόστος των ζημιών ανέρχεται στα 20.000 ευρώ, ενώ δεν έχουν καταγραφεί για την ώρα κλοπές από τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

«Το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο. Ανέρχεται περίπου στις 20.000 ευρώ. Ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσα έκλεψαν οι ταραξίες από ηλεκτρονικό εξοπλισμό» σημειώνει ο Θοδωρής Λαόπουλος.

«Κάποια από αυτά που έκλεψαν τα έκρυψαν σε κάποιο σημείο για να τα πάρουν αργότερα, όμως, τα βρήκαμε. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά τις ζημιές θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων κάναμε αυτοψία μαζί με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα και τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, Κώστα Κατσιφαράκη. Σήμερα ο Κοσμήτορας είναι στο χώρο από το πρωί και καταγράφει τις φθορές», δήλωσε στο thestival.gr ο αντιπρύτανης συντονισμού κ. Λαόπουλος.

 

 

Powered by TUODY Software