Μπελαβίλας: Μεγάλη τιμή η επικύρωση της υποψηφιότητας για τον Πειραιά

Μπελαβίλας: Μεγάλη τιμή η επικύρωση της υποψηφιότητας για τον Πειραιά

Μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό του χαρακτήρισε ο Νίκος Μπελαβίλας τη διαδικασία επικύρωσης της υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία του Πειραιά από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα left.gr , ο κ. Μπελαβίλας τόνισε τη σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών και της συζήτησης της πρότασης του πρωθυπουργού για την υποψηφιοτήτά του τόσο στη δημοτική κίνηση και τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Documento άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου Πειραιά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν γίνεται σε διεθνές λιμάνι να έχεις πολιτικές συμπεριφορές και στοχεύσεις οι οποίες αφορούν μια επιχείρηση που είναι ασήμαντη μπροστά στην Cosco, μια ποδοσφαιρική ομάδα ή σχέδια τα οποία δεν αντιστοιχούν σε αυτά τα μεγάλα που συμβαίνουν».

Επισημαίνει ακόμα ότι δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ από τα 80 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε εδώ και δύο χρόνια η περιφέρεια Αττικής στον δήμο για τα έργα των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων.

Eπισείει τον κίνδυνο επέκτασης της «ολιγαρχίας» στους δήμους και στην κεντρική εξουσία τονίζοντας ότι «το Αφεντικό αποφασίζει και ανακοινώνει, ενημερώνει και χειραγωγεί τις μάζες με τα Μέσα. Το Αφεντικό θα αποφασίζει με τους δικούς του όρους, με το δικό του σχέδιο για το δικό του συμφέρον προς τα πού θα στρέψει την πολιτική και ποιον θα επιλέξει να βάλει αντ' αυτού σε έναν δημαρχιακό θώκο και μεθαύριο -αν το αφήσουμε- και με έναν πρωθυπουργό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μέσα σε αυτούς τους τύπους κρύβεται η ακροδεξιά» και τονίζει την ανάγκη αντιμετώπισής του φαινομένου «εκεί όπου γεννιέται, ακριβώς εκεί όπου επιχειρεί να αποκτήσει το πρώτο εφαλτήριο για να ανέβει στην εξουσία. Δηλαδή στους δήμους και στις τοπικές ομάδες».

Powered by TUODY Software