Στις φυλακές ο Ριχάρδος- Κούγιας: Παράνομη η κράτηση, αρμόδια η ανακρίτρια

Στις φυλακές ο Ριχάρδος- Κούγιας: Παράνομη η κράτηση, αρμόδια η ανακρίτρια

Στο Μεταγωγών και από εκεί στις φυλακές Ναυπλίου οδηγήθηκε το πρωί ο ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος Μυλωνάς.

Η μεταγωγή του Ριχάρδου στις φυλακές Ναυπλίου έγινε καθώς δεν είχε φτάσει στην ΓΑΔΑ όπου κρατείτο το αποφυλακιστήριο και έτσι, με βάση το έγγραφο που είχαν στα χέρια του οι αρμόδιοι αξιωματικοί. έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία της μεταφοράς του στις φυλακές Ναυπλίου όπως είχε οριστεί από το δικαστήριο.

Το λόγο πλέον έχει τώρα το δικαστικό συμβούλιο, καθώς ενώ το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό ότι ο Ριχάρδος θα αποφυλακιζόταν με την έγκριση της ανακρίτριας, τελικά δεν προέκυψε η σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.Κούγιας: Μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα

Την άμεση αποφυλάκιση του γνωστού ενεχυροδανειστή ζητεί με προσφυγή του στην ανακρίτρια ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε λόγω της διαφωνίας που εκφράζει η αρμόδια εισαγγελέας στην άρση της προσωρινής του κράτησης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης αφού εκφράζει «την απόλυτη νομική αντίδραση του» για την στάση της εισαγγελέως την οποία χαρακτηρίζει αδιανόητη υπογραμμίζει πως η μόνη αρμόδια να αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του εντολέα του, σε αυτή τη φάση, είναι η ανακρίτρια.

«Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας ο οποίος μάλιστα καλεί και τους συναδέλφους του, οι οποίοι εκπροσωπούν τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, να ακολουθήσουν το ίδιο δρόμο και να μην προσφύγουν στο Δικαστικό Συμβούλιο όπου η διαδικασία, όπως λέει, θα είναι χρονοβόρα.

«Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του» υπογραμμίζει ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή  και συμπληρώνει «Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος».

Powered by TUODY Software