Α.Τ. Εξαρχείων: Εχουν πουληθεί τα «εξαφανισμένα» όπλα - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών

Α.Τ. Εξαρχείων: Εχουν πουληθεί τα «εξαφανισμένα» όπλα - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών

 «Φως» στην υπόθεση της «εξαφάνισης» των δύο υπηρεσιακών όπλων από τους φοριαμούς του Α.Τ. Εξαρχείων ρίχνει το Open TV

Οπως τόνισε σε σχετικό ρεπορτάζ η Μίνα Καραμήτρου, σύμφωνα με τους «αδιάφθορους» των Εσωτερικών Υποθέσεων, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, τα δύο όπλα έχουν πουληθεί. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε εννιά αστυνομικούς κι εξετάζεται αν κάποιοι εξ αυτών έχουν απασχολήσει ξανά την υπηρεσία.

Οσον αφορά στα δύο όπλα, το ένα είχε χρεωθεί τον Σεπτέμβριο και το άλλο τον Νοέμβριο, αμφότερα σε δόκιμους και τις δύο φορές επιστράφηκαν και καταγράφηκαν κανονικά. Η καταμέτρηση των όπλων, γίνεται κάθε εξάμηνο.

Όταν άνοιξε λοιπόν ο φοριαμός κι έλειπαν τα όπλα, κινήθηκαν οι διαδικασίες.

Οι έρευνες εστιάζουν στα εξής σημεία:

Ο αξιωματικός υπηρεσίας, όταν χρειάζεται να φύγει από το τμήμα για να επέμβει κάπου στην περιοχή, τα κλειδιά του φοριαμού με τα όπλα, που βρίσκονται στο γραφείο του αξιωματικού, τα παίρνει ο σκοπός κρατητηρίων

Το άλλο σημείο που εξετάζεται και περισσότερο είναι το αν υπάρχουν στο τμήμα αστυνομικοί, που έχουν εις βάρος τους πειθαρχικά ή ποινικά παραπτώματα και είναι κοντά στην διαδικασία της απόταξης από το σώμα

Μαυροειδάκος: Εκεί που χάθηκαν τα όπλα έχουν πρόσβαση μόνο αστυνομικοί

«Από το σημείο όπου έχουν χαθεί τα όπλα έχουν πρόσβαση μόνο οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί του Τμήματος», δήλωσε ο Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» για τη μυστήρια υπόθεση της εξαφάνισης των όπλων από το ΑΤ Εξαρχείων, όπου ο ίδιος έχει υπηρετήσει επί μία δεκαετία.

«Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και θα βρεθεί τι έχει γίνει», σημείωσε ο ίδιος και «δείχνοντας» συναδέλφους του, δήλωσε πως «όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια».

Υπογράμμισε, πάντως πως, «οποιοσδήποτε έχει ευθύνη, θα πρέπει να του επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή».

«Εξευτελίζεται ο θεσμός και η ΕΛΑΣ στην κοινωνία», κατέληξε σχολιάζοντας το περιστατικό.

 

Powered by TUODY Software