Πηγές του Εφετείου: Άδειο το σπίτι του Μανιαδάκη

Πηγές του Εφετείου: Άδειο το σπίτι του Μανιαδάκη

Μηδενικά ήταν τα ευρήματα στο σπίτι του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη μετά την αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποίησαν νωρίτερα οι Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο των εισαγγελέων και αστυνομικών που μετέβησαν στην οικία του κατηγορούμενου για δωροδοκία στην υπόθεση της Novartis βρέθηκε ενώπιον ενός «άδειου σπιτιού».

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να ήταν σχεδόν αναμενόμενη στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ πηγές από το Εφετείο τονίζουν πως η «άδεια οικία» επιβεβαιώνει τις αρμόδιες αρχές ότι «ο καθηγητής ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό».

Ο ίδιος πάντως ο κ. Μανιαδάκης θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο καλείται να κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι σε ισχύ η διάταξη των εισαγγελέων για απαγόρευση εξόδου του από την χώρα.

Διαβάστε: Ραγδαίες εξελίξεις: Το ΑΠΕ αποκαλύπτει στοιχεία για τον Νίκο ΜανιαδάκηΣύμφωνα με πληροφορίες, ο αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα σχετίζεται με την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Η δίωξη για παθητική δωροδοκία αφορά ποσό των 120.000 ευρώ που καταλογίζεται πως έλαβε ο κ. Μανιαδάκης από την φαρμακοβιομηχανία.

Η εισαγγελική έφοδος στην οικία του καθηγητή οργανώθηκε με στόχο να ανευρεθούν και κατασχεθούν στοιχεία για διακίνηση παράνομων αμοιβών.Με βάση τις πρώτες ενδείξεις, το αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί το αν ο μέχρι πρόσφατα προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό, παρότι ο ίδιος σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως τις Αρχές ότι σκοπεύει να μετακομίσει μόνιμα στην Ισπανία για επαγγελματικούς λόγους. 

Αξίζει να σημειωθεί αφενός ότι έρευνα έγινε και στο σπίτι στο οποίο είχε δηλώσει ότι φιλοξενείται, αφετέρου ότι ο δικηγόρος του ενημερώθηκε ότι πρόκειται να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του.«Με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ»

«Εδώ και έναν χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ. Πώς θα μπορούσα να διαφύγω;», διερωτήθηκε ο Νίκος Μανιαδάκης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα« του ΑΝΤ1. 

Όπως αποκάλυψε το πρόσωπο των ημερών λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση Novartis, το τελευταίο διάστημα έχει κάνει περισσότερα από 70 ταξίδια, όλα σε γνώση των αρχών, ενώ ισχυρίστηκε πως είχε ενημερώσει για το συγκεκριμένο ταξίδι, πριν από το οποίο εκδόθηκε η απαγόρευση εξόδου, την ίδια την εισαγγελέα. 

«Οι Αρχές γνώριζαν ότι θα μετακομίσει η οικογένεια και εγώ θα επέστρεφα και μάλιστα μου είχαν δοθεί οδηγίες για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες με τις εκεί αρχές. Οι εισαγγελείς εμμένουν στην άποψη ότι εγώ γνωρίζω για το αν έχουν γίνει έκνομες πράξεις από πλευράς πολιτικών προσώπων. Εγώ όμως δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα ούτε έχω συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «μου ζητήθηκε πολλές φορές να κατονομάσω πρόσωπα». 

Ερωτηθείς γιατί έκρινε πως έπρεπε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ανέφερε ότι «το να αποκαλύψεις αν σε κάθε τετράμηνη τιμολόγηση των φαρμάκων υπάρχει ένα ευρώ αύξηση που οδηγεί σε 10 εκατ. χρέος, αυτό δεν χρειάζεται προστασία; Ποτέ δεν υποσχέθηκα, ούτε είπα ότι θα δώσω στοιχεία και συγκεκριμένους ανθρώπους. Αν υποδείξεις ότι έχουν γίνει παράνομες αυξήσεις στα φάρμακα και κάποιοι θιγούν, αυτό χρήζει προστασίας».

Ο κ. Μανιαδάκης διέψευσε τις φήμες ότι έχει καταθέσει στις αμερικανικές Αρχές, αναφέροντας συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών προσώπων και υποστήριξε ότι του έχει στηθεί παγίδα... 

«Είναι προφανές το τι έχει συμβεί. Υπάρχει τεράστια υπόθεση με δεκάδες παρακλάδια».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software