Το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πήρε παράταση 48 ωρών...

Το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πήρε παράταση 48 ωρών...

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί και στην οποία θα υπήρξε και η επίσημη οριστικοποίηση του διαζυγίου του κόμματος με τον κυβερνητικό του εταίρο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία της νέας συνεδρίασης, η οποία ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί ακόμα και μετά το ραντεβού του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα την προσεχή Παρασκευή.

O κ. Καμμένος τελικά διοργάνωσε μια συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, στην οποία μετέχουν και άλλα στελέχη πέρα από βουλευτές και υπουργοί.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή ΚΟ θα διεξαγόταν χωρίς την παρουσία της βουλευτή και υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη.

Πρόκειται για δύο ηχηρές απουσίες από βουλευτές που παίρνουν αποστάσεις από τους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από τη συνεδρίαση, θα απουσίαζε και η υφυπουργός Εσωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Όπως είχε δηλώσει η ίδια δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το χαρτοφυλάκιο της.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Κώστας Ζουράρις δεν επιθυμεί να συμπράξει στην πτώση της κυβέρνησης.

Όσο για τον Τέρενς Κουίκ, έχει λάβει αποστάσεις από το κόμμα και όλα δείχνουν ότι θα πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές.Το τι θα γίνει με κυβερνητικό συνασπισμό θα οριστικοποιηθεί την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.

Το ραντεβού κλείστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.

Όπως αναφέρουν πηγές των ΑΝΕΛ, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πάνο Καμμένο και του ζήτησε να συναντηθούν το πρωί της Παρασκευής και να αναβάλουν κατά 48 ώρες τη διαμάχη, αφού θα βρίσκεται στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ, Πέμπτη και Παρασκευή.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να  εξέφρασε τη δυσφορία του για την επιλογή Καμμένου για «άτυπη τηλεμαχία», καθώς ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να εμφανιστεί στην Έλλη Στάη και στο δελτίο του Open, ενώ ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι το ίδιο βράδυ, θα εμφανιζόταν στο δελτίο του Star.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ,όπως αναφέρουν από το κόμμα του, δέχθηκε να αναβάλει τη δική του τηλεοπτική συνέντευξη.

Διαβάστε: Τί θα ζητήσει ο Καμμένος από τον ΤσίπραΠαπαχριστόπουλος: Δεν παραδίδω την έδρα αν με διαγράψει ο Π. Καμμένος

Θα παραδώσω την έδρα όταν θα εκλείψει η πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης, δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί και ερωτηθείς αν θα παραδώσει την έδρα του εφόσον διαγραφεί από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο κ. Παπαχριστόπουλος απάντησε αρνητικά.

Όπως τόνισε, θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και εν συνεχεία θα παραδώσει την έδρα του «όταν θα εκλείψει η πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης».

Τόνισε, δε, πως ««είμαι και θα παραμείνω βουλευτής των ΑΝΕΛ, μέχρι να τελειώσει όλο αυτό», υπενθυμίζοντας ότι εκλέχθηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι δεν θα προσχωρήσει σε καμία άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ επέμεινε ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για να μείνουν χαμηλά οι τόνοι.


Εν μέσω χαμού ο Καμμένος άλλαξε το σήμα των ΑΝΕΛ...

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» το νέο λογότυπο τους, μια σύνθεση του ονόματος του κόμματος με μια κόκκινη γραμμή στα αριστερά.

Στο σχετικό βίντεο που συνοδεύει την παρουσίαση του νέου λογότυπου των ΑΝΕΛ αναφέρεται: «Οι κόκκινες γραμμές είναι η περηφάνια μας. Οι κόκκινες γραμμές γράφουν την ιστορία μας. Οι κόκκινες γραμμές τιμούν τους προγόνους μας. Οι κόκκινες γραμμές είναι η ανεξαρτησία και η δύναμή μας. Ανεξάρτητοι Έλληνες. Τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ».


Στο σποτάκι ο εκφωνητής λέει:

Οι κόκκινες γραμμές είναι η υπερηφάνεια μας. Οι κόκκινες γραμμές γράφουν την ιστορία μας. Οι κόκκινες γραμμές τιμούν τους προγόνους μας. Οι κόκκινες γραμμές είναι η ανεξαρτησία και η δύναμή μας. Ανεξάρτητοι Έλληνες. Τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ.

Powered by TUODY Software