Τί θα ζητήσει ο Καμμένος από τον Τσίπρα

Τί θα ζητήσει ο Καμμένος από τον Τσίπρα

Ανακωχή 48 ωρών δόθηκε στο θρίλερ που σοβεί αναφορικά με την τύχη της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά το ψυχροπολεμικό κλίμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τη στάση του Πάνου Καμμένου για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του nooz.gr, βασική αιτία της "έριδας" που έχει ξεσπάσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν είναι αυτή καθεαυτή η διαφωνία για το Μακεδονικό αλλά το πώς θα διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας τις διαλυτικές τάσεις που παρουσιάζει το κόμμα των ΑΝΕΛ.

Την ώρα που ήδη έχουν εκδηλωθεί δύο διαφοροποιήσεις αυτές των κυρίων Παπαχριστόπουλου και Χρυσοβελώνη, ο Πάνος Καμμένος "βλέπει" ότι υπάρχει - έστω και σε ακραίο σενάριο- η απειλή διάλυσης της ΚΟ του κόμματος και θέλει να διασφαλίσει ότι οι πιθανές διαρροές δεν θα οδηγηθούν στο "μαντρί" του κυβερνητικού του εταίρου .

Ως εκ τούτου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση της Παρασκευής τη ρητή και δημόσια επαναδιατύπωση της δέσμευσής του ότι δεν πρόκειται να αξιοποιήσει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οιονδήποτε βουλευτή ή στέλεχος αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ.

 

Powered by TUODY Software