Η μπάλα στο γήπεδο του Καμμένου που δέχεται πιέσεις από παντού

Η μπάλα στο γήπεδο του Καμμένου που δέχεται πιέσεις από παντού

Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις στην κυβέρνηση, καθώς το βράδυ της Παρασκευής λύθηκε ο Γόρδιος Δεσμός στα Σκόπια και η κυβέρνηση Ζάεφ πέρασε με 81 ψήφους υπέρ τη συνταγματική αναθεώρηση και πλέον η ονομασία της χώρας από "Δημοκρατία της Μακεδονίας" άλλαξε σε "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας".

Ως εκ τούτου, αναμένεται να ξετυλιχτεί το εγχώριο κουβάρι των εξελίξεων με βασικό πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο και τη στάση των ΑΝΕΛ.

Πλέον αναμένεται να γίνει γνωστό το πότε θα διεξαχθεί η συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ από όσο φάνηκε δεν είναι λίγα τα αγκάθια που έχει στο ίδιο του το κόμμα.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ότι έως ότου αρθεί η εμπλοκή που υπάρχει στην πΓΔΜ είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ταυτόχρονα, είπε ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και πως δεν μπορούσαν να έχουν συνάντηση πάνω σε σενάρια. Στα Σκόπια τα σενάρια έκλεισαν, άρα η μπάλα είναι στο γήπεδο του κ. Καμμένου.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Είμαστε σε διαρκή συνεδρίαση. Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις. Ούτε συνέντευξη γίνεται να δώσω. Ούτε συνάντηση, ούτε συνέντευξη αν δεν έχουμε καθαρή εικόνα. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που γράφονται στο διαδίκτυο για ψήφο κατά συνείδηση».Η μόνη διαφορά μας...

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος ανάρτησε το εξής tweet ρίχνοντας νερό στο μύλο των σεναρίων: Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό.Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου επιδιώκει την άμεση διεξαγωγή συνάντησης προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δοθεί τέλος στην αναβλητικότητα των ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει ξεκάθαρη στήριξη χωρίς αστερίσκους από τον Πάνο Καμμένο, καθώς θεωρεί ότι ψήφος εμπιστοσύνης με αστερίσκους δεν μπορεί να υπάρξει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος για καθαρές λύσεις με τον κ. Καμμένο, ως εκ τούτου θα του θέσει το εξής δίλημμα: Είτε τηρείς τη δέσμευσή σου για στήριξη της κυβέρνησης παρά τη διαφωνία σου στο θέμα των Πρεσπών είτε ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες.

Διαβάστε: Το πιθανό χρονοδιάγραμμα, η ψήφος εμπιστοσύνης και ο ανασχηματισμόςΗ ΚΟ άδειασε τον Καμμένο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ είπε «όχι» σε πρόταση του Πάνου Καμμένου, που ζήτησε εξουσιοδότηση από τους βουλευτές του για να μεταφέρει στον Αλέξη Τσίπρα την απόφαση για αποχώρηση των υπουργών του από την κυβέρνηση.

Ως αντάλλαγμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να μην χρησιμοποιηθούν -από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ- οι ψήφοι των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, κάτι που σημαίνει ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ άδειασε τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος δεν διαθέτει διαπραγματευτικά διαπιστευτήρια από τους βουλευτές του.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μετά την παραπάνω εξέλιξη ο κ. Καμμένος φέρεται να διέκοψε απότομα την σύσκεψη της Κ.Ο. λέγοντας στους βουλευτές «βρισκόμαστε σε διαρκή σύσκεψη».

ΑΝΕΛ

Ως αποκυήματα φαντασίας μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις περιγραφές για το τι συνέβη κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημείωναν το απόγευμα της Παρασκευής κύκλοι του κόμματος.

Και καταλήγουν προσθέτοντας ότι η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να πλήξουν τους ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν πετυχαίνει τον στόχο της, αλλά προκαλεί πλέον γέλια.

https://www.nooz.gr/images/900/900/846830Αξίζει να σημειωθεί πως, εισερχόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος κάλεσε τους εκπροσώπους του Τύπου να εισέλθουν στην αίθουσα και να τραβήξουν φωτογραφίες για να μην βγάζουν σενάρια «αποστασίας».

Στο ίδιο μήκος και ο Βασίλης Κόκκαλης, που έκανε ένα περιπαικτικό σχόλιο διαψεύδοντας μια ενδεχόμενη απουσία του.

Σημειώνεται πως από τη συνεδρίαση απουσιάζει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό.

Ο Πάνος Καμμένος ανέβαλε και την προγραμματισμένη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software