Η Γεροβασίλη λοιδορεί τα ΜΑΤ- "Χτύπησαν τυφλά διαδηλωτές"

Η Γεροβασίλη λοιδορεί τα ΜΑΤ- "Χτύπησαν τυφλά διαδηλωτές"

«Πολιτικά επικίνδυνες» και «αντιδημοκρατικές» χαρακτήρισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, τις ενέργειες των αστυνομικών των ΜΑΤ που «χτύπησαν στα τυφλά» κατά τη διαδήλωση των εκπαιδευτικών, στην διασταύρωση Βασ. Σοφίας και Ηρώδου του Αττικού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας βουλευτής του ΚΚΕ και μια συνδικαλίστρια εκπαιδευτικός του ΠΑΜΕ, ενώ την ίδια ώρα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να αποδοθούν ευθύνες.

«Τέτοιου είδους πρακτικές, όσων νοσταλγούν σκοτεινές εποχές δεν θα γίνουν ανεκτές», τόνισε σε μια σκληρή δήλωση της η κ. Γεροβασίλη, ενώ το ίδιο επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Από την πλευρά του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τονίζει:

«Επισημαίνεται για άλλη μία φορά ότι, επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την Ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».Τα επεισόδια

Οι εκπαιδευτικοί ανηφόρισαν την Β. Σοφίας και στο ύψος της Ηρώδου Αττικού υπήρξε νέος κύκλος έντασης με την Αστυνομία, που είχε κλείσει το δρόμο και απαγόρευε στους εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανατρέψουν τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ που έκαναν το φραγμό, με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, μία εκ των οποίων εξερράγη πάνω στο μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, Θοδώρας Δριμάλα, η οποία τραυματίστηκε.

Τραυματίας επίσης είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής. (Αναλυτικά)

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software