Κικίλιας: Κάποιοι δίνουν μάχη στο όνομα της καρέκλας, όχι στο όνομα της Μακεδονίας

Κικίλιας: Κάποιοι δίνουν μάχη στο όνομα της καρέκλας, όχι στο όνομα της Μακεδονίας

«Κάποιοι βουλευτές αποφάσισαν να ντιλάρουν τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες τους και την καρέκλα τους, με την αλλαγή της στάσης τους»
σχολίασε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας για τους βουλευτές που προτίθενται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μιλώντας τον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. υπενθύμισε πώς μιλούσαν το 2014 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, για όσους σκέφτονταν να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα - και έτσι να συνεχιστεί η πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά. «Τους έλεγαν προδότες, αποστάτες, ξεπουλημένους, τους απειλούσαν με “αποσπάσματα”, ότι θα τους κρεμάσουν στην πλατεία Συντάγματος», είπε.

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ ο κ. Κικίλιας διερωτήθηκε «για ποιο όνομα της Μακεδονίας μιλάμε;». «Για το όνομα της καρέκλας μπορεί να δίνουν κάποια μάχη» σημείωσε, τονίζοντας πως το διάστημα που προηγήθηκε, ο κ. Καμμένος «έκανε διαρροές ότι ετοιμαζόταν για ανένδοτο, για “πόλεμο” με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πραγματικότητα στηρίζει τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση, δίνοντας τον αριθμό των βουλευτών που χρειάζεται για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ο ίδιος κρατά τους ΑΝΕΛ με πέντε βουλευτές για να έχει κοινοβουλευτική ομάδα».

«Είναι ποτέ δυνατόν να αφήνει ένας πολιτικός αρχηγός ψήφο κατά συνείδηση στο πιο κρίσιμο θέμα της 20ετίας για τα εθνικά μας θέματα και να λέει ότι με αυτό τον τρόπο έχει ήσυχη τη συνείδησή του;», διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας πως η αποχώρηση του κ. Καμμένου δεν δίνει άφεση αμαρτιών στον κ. Τσίπρα ή στους βουλευτές του.

«Υπάρχει πληθώρα πασοκογενών βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έλεγε αυτά για το Μακεδονικό. Δεν είδα ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου να συμφωνούσε με χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική σαν αυτούς που κάνει η σημερινή κυβέρνηση, φέρνοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών ως λύση για το Σκοπιανό» είπε.

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software