Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης

Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης

Σε υψηλούς τόνους εξελίσσεται στη Βουλή η συζήτηση για την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Τσίπρας: Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από την κρίση

Η συζήτηση ξεκίνησε με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ζήτησε την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που όπως είπε έβγαλε την χώρα από την κρίση. Εξέφρασε τη διαφωνία του με τη στάση του Π. Καμμένου, αναφερόμενος στο Σκοπιανό μίλησε για πατριωτικό καθήκον ενώ εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε: Τσίπρας: Πράττουμε το πατριωτικό, βγάλαμε τη χώρα από την κρίση και ζητώ την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης

Μητσοτάκης: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος κατηγόρησε τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο για θέατρο και συναλλαγή, όπως και τους βουλευτές που είναι πρόθυμοι να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών κατονομάζοντας τον κύριο Δανέλλη ενώ χαρακτήρισε «τοξικούς» τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λέγοντας πως πρέπει να ηττηθούν «και ως πολιτικό και ως ηθικό πρότυπο». Επέστησε τον κίνδυνο για την οικονομία και ζήτησε εδώ και τώρα εκλογές.

Διαβάστε: Μητσοτάκης: Τσίπρας-Καμμένος έστησαν άθλιο θέατρο - Η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη

Μετωπική Τσίπρα- Μητσοτάκη για τον Αποστολάκη

Κολοσσιαίο ατόπημα χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον στρατηγό της χούντας, Σπαντιδάκη.   

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άθελά του θέλω να πιστεύω υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα. Συνέκρινε τον μέχρι χθες αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη, με τον στρατηγό της χούντας Σπαντιδάκη. Πρόκειται για μεγάλη προσβολή στο δημοκρατικό φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων» τόνισε ο κ. Τσίπρας και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Πάνω στον πανικό σας δεν καταλάβατε τι είπα» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλλει κανέναν, αλλά να επισημάνει ότι όλες οι κυβερνήσεις έως τώρα είχαν σεβαστεί την διάκριση εκτελεστικής εξουσίας- ενόπλων δυνάμεων. Σημείωσε δε πως ήταν λάθος του κ. Αποστολάκη να δεχθεί την δεχθεί τη θέση του υπουργού Άμυνας.

Η αρχή της διαδικασίας

Ξεκινώντας ο πρόεδρος της Βουλής διάβασε τις επιστολές Αρ. Φωκά και Π. Καμμένου για την προσχώρηση του Αρ. Φωκά στους ΑΝΕΛ και επιστολή του κ. Θεοδωράκη για την διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από το ΠΟΤΑΜΙ.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί με βάση τον Κανονισμό και τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων.

Ωστόσο, ενστάσεις για τη διαδικασία εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δια της εγέρσεως των βουλευτών το αίτημα απορρίφθηκε.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software