Καμμένος: Αλέξη να κάνεις δημοψήφισμα για τις Πρέσπες!

Καμμένος: Αλέξη να κάνεις δημοψήφισμα για τις Πρέσπες!

Η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό της κυβέρνησης, αλλά έχει να κάνει με ένα δίλημμα που λανθασμένα έφερε ο πρωθυπουργός, αν συμφωνούμε ή όχι με την Συμφωνία των Πρεσπών. Λέω όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε προ ολίγου στην ομιλία του στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος.

Επισήμανε ότι πάγια θέση των ΑΝΕΛ είναι ο όρος "Μακεδονία" να μην περιέχεται σε καμία λύση του ζητήματος με την γειτονική χώρα.

Τόνισε ότι στη συμφωνία του με τον πρωθυπουργό ήταν ξεκάθαρο ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα συμφωνήσουν σε λύση που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Επεσήμανε, δε, ότι η διαβεβαίωση που είχαν οι ΑΝΕΛ τον Ιούνιο, ήταν ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές.

Έκανε λόγο για αλλαγή στάσης του κ. Τσίπρα τον Νοέμβριο, όταν «με διαβεβαίωσε πως η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή μετά τον Μάρτιο».

«Έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρο», πρόσθεσε.

Έκανε επίσης λόγο για σύγκρουση με τρεις απόψεις: Εκείνη της κυβέρνησης που αποδέχεται την συμφωνία, εκείνη της αντιπολίτευσης που λέει πως δέχεται να υπάρξει ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, και εκείνη των ΑΝΕΛ που δεν αποδέχονται λύση με τον όρο «Μακεδονία».

Επανέλαβε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει η συμφωνία, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντί να προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας κατόπιν δημοψηφίσματος, «προχωρά στον εγκλωβισμό της ψήφου εμπιστοσύνης».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, και να προκηρύξει δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ζητώ προσωπικά από εσένα Αλέξη να κάνεις δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών», κατέληξε.

Powered by TUODY Software