Θεοχαρόπουλος: Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Επικρατείας, ώστε να μην ψηφίσω τη Συμφωνία

Θεοχαρόπουλος: Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Επικρατείας, ώστε να μην ψηφίσω τη Συμφωνία

Βαθύτατη κρίση αντιμετωπίζει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να προχωρά σε σοβαρή καταγγελία κατά της ηγεσίας, αφού η Φώφη Γεννηματά τον έθεσε εκτός ΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο πρόεδρος, κ. Θεοχαρόπουλος, κατά την δευτερολογία του ανέφερε: «Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή.

Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι».

Η εισήγηση του κ. Θεοχαρόπουλου υπέρ της Συμφωνίας στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, συγκέντρωσε 29 ψήφους υπέρ και 22 ψήφους κατά

Στη συνέχεια, η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά έθεσε τον κ. Θεοψαρόπουλο, εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ και εξήγγειλε συνέδριο.

Διαρροή από το ΚΙΝΑΛ

«Στο χώρο της Κεντροαριστεράς κάναμε πάντοτε συνεργασίες με πολιτικό πλαίσιο και διαφάνεια κι όχι παζάρια μ΄ άλλα κόμματα», σχολίασαν κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής για όσα ισχυρίστηκε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

 

Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ

«Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών.Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα.

Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα.», αναφέρει σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά. 

Διαβάστε: Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών η ΔΗΜΑΡ

Powered by TUODY Software