Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Ψαριανός, διαλύεται το Ποτάμι

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Ψαριανός, διαλύεται το Ποτάμι

Μετά τον Γιώργο Αμυρά και ο Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από το Ποτάμι.

«Λοιπόν Φίλοι μου, σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα. Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς. Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χουντας. Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

Γρ.Ψαριανός
βουλευτής β' Αθήνας με Το Ποταμι
Ανεξάρτητος από σήμερα», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής τόνισε ότι δεν θα μετακινηθεί σε άλλη Κ.Ο. έως ότου προκηρυχθούν εκλογές.

Επανέλαβε πως είναι «υπέρ της συμπόρευσης με τις φιλελεύθερες, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις» για μια άλλου τύπου λύση στο ονοματολογικό της FYROM.

«Είμαστε όλοι ανεξάρτητοι, και εγώ και ο Σταύρος, ο Μαυρωτάς, ο Λυκούδης. Δεν υπάρχει πια κοινοβουλευτική ομάδα ούτε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Είμαστε όλοι ανεξάρτητοι», σημείωσε.

Διαβάστε: Ραγδαίες εξελίξεις στο Ποτάμι - Ανεξάρτητος πλέον ο Γιώργος Αμυράς

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, για να συνεχίσει να έχει την κοινοβουλευτική του ομάδα θα έπρεπε να έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του Αμυρά, να τον έχει εντάξει στο κόμμα του, έτσι ώστε μετά την παραίτηση του βουλευτή του, το κόμμα του να είχε και πάλι πέντε βουλευτές. Αυτό άλλωστε έκανε και ο Πάνος Καμμένος, όταν συμφώνησε με τον Αριστείδη Φωκά να ενταχθεί στους ΑΝΕΛ και μετά διέγραψε την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη.

Με δεδομένο ότι από την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών που υπάρχει στο Κοινοβούλιο κανείς δεν εμφανίζεται πρόθυμος να συμβάλει στην “ίδρυση” ενός νέου κόμματος με αρχηγό τον Σταύρο Θεοδωράκη, όλα δείχνουν ότι οι εναπομείναντες βουλευτές του Ποταμιού θα λειτουργούν πλέον ως απλοί βουλευτές και όχι ως μέλη μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ταυτόχρονα, το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης, χάνουν όλα τα προνόμια τα οποία έχουν οι Κ.Ο. βάσει του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, δηλαδή δεν μπορεί να μιλά ως αρχηγός κόμματος, πρέπει να απολύσει όλους τους μετακλητούς υπαλλήλους, δεν θα έχει γραφεία στη Βουλή.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software