Καμμένος: Ο Τσίπρας δεν σεβάστηκε τα 4 χρόνια έντιμης συνεργασίας

Καμμένος: Ο Τσίπρας δεν σεβάστηκε τα 4 χρόνια έντιμης συνεργασίας

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε σημερινή του συνέντευξη στον ρ/σ «Real FM» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «όταν ο κ. Τσίπρας αποφάσισε ότι στο όνομα να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, θα διαλύσει και τον εταίρο του και άρχισε να μοιράζει θέσεις δεξιά και αριστερά, τότε, άλλαξε θέση και η κ. Κουντουρά», προσθέτοντας ότι «η συμπεριφορά (σ.σ. του Αλ. Τσίπρα) μέχρι τώρα δείχνει ότι ουσιαστικά δεν σεβάστηκε τα 4 χρόνια έντιμης συνεργασίας που του προσφέραμε οι ΑΝΕΛ και εγώ προσωπικά».

Νωρίτερα είχε πει ότι ο μόνος που από την αρχή είχε τοποθετηθεί υπέρ της Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ο Θ. Παπαχριστόπουλος ο οποίος θα παραδώσει την έδρα του μετά την ψήφισή της, ενώ τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ, συμπεριλαμβανομένων της κ. Κουντουρά και του κ. Κόκκαλη, είχαν ταχθεί κατά της Συμφωνίας.

Χαρακτήρισε το χθεσινό συλλαλητήριο «δεδομένων και των επεισοδίων τα οποία προκάλεσαν κάποιοι προκειμένου να το σπάσουν» ως «μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση πολιτών χωρίς κομματικές ταμπέλες που απ' όλη την Ελλάδα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας».

Σημείωσε ότι υπάρχει στην ελληνική κοινωνία μια κατάσταση πολύ διαφορετική απ' ότι γνωρίζουμε καθώς, όπως είπε, «συμπολίτευση και αντιπολίτευση συμφωνούν στην παραχώρηση του όρου "Μακεδονία" με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes και το 80% του ελληνικού λαού να είναι αντίθετο».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι «καλό νέο» η μη ψήφιση της Συνθήκης των Πρεσπών, εκ μέρους της ΝΔ, «γιατί έτσι μπορούμε να μπλοκάρουμε πιθανώς τη Συνθήκη».

Ερωτηθείς σχετικά είπε: «Πιστεύω ότι έχει 151 (σ.σ βουλευτές υπέρ της Συνθήκης)».

Και χαρακτήρισε «απίστευτα» τα όσα καταγγέλλονται.

Ο κ. Καμμένος επικαλούμενος το συσχετισμό δυνάμεων στη Βουλή, το καλοκαίρι του 2018 -127 βουλευτές της ΝΔ και 7 των ΑΝΕΛ- είπε ότι βάσει αυτού, η πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ δεν μπορούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούσαμε να ανατρέψουμε τη Συμφωνία το καλοκαίρι, δεν θέλαμε κιόλας διότι είχαμε σκοπό να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια και γιατί είχα τη διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό, παρουσία και του κ. Κοτζιά, ότι η Συμφωνία θα έλθει μετά τις εκλογές».

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έλθει μετά τις εκλογές και θα ζητήσει την έγκριση του ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι «τον Νοέμβριο το αναίρεσε αυτό και είπε το περίφημο θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο».

Ο κ. Καμμένος απέρριψε τα όσα λέει η ΝΔ περί «σκηνοθετημένου διαζυγίου» σημειώνοντας ότι «αν δεν ερχόταν ο κ. Φωκάς, δεν θα είχα ΚΟ, τα ίδια που έκαναν στο Ποτάμι πήγαν να κάνουν και σε μένα».

«Σκηνοθετημένο να διαλύσω τους ΑΝΕΛ, που με τόσο κόπο έχτισα μαζί με τους πολίτες; Εγώ σήκωσα το χέρι και είπα όχι στον Σαμαρά το 2012 και πάλεψα εναντίον όλου του συστήματος, θα πήγαινα τώρα για τα μάτια του κ. Τσίπρα να περάσω μια συμφωνία που τη θεωρώ προδοτική;» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ερωτηθείς αν θεωρεί «προδότη» τον κ. Τσίπρα, είπε «(προδότης) είναι βαριά κουβέντα», προσθέτοντας ότι «η Συμφωνία είναι προδοτική γιατί ουσιαστικά παραχωρεί τον όρο "Μακεδονία" άνευ όρων. Τους βάζει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει τίποτα».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι περιμένει τον εισαγγελέα να τον καλέσει προκειμένου να καταθέσει τα στοιχεία που έχει για τις βίζες, προσθέτοντας ότι «υπάρχει θέμα με τον κ. Κοτζιά, είναι η συμφωνία με τις βίζες, θέμα που ανέφερα και στο υπουργικό συμβούλιο και στον ίδιο, το έχω πει και στη Δικαιοσύνη».

Όπως είπε, «πίσω από το διαγωνισμό που έγινε, υπάρχουν υπεράκτιες εταιρείες από την Κύπρο, οι οποίες υποκρύπτουν άλλον ιδιοκτήτη από αυτόν που φαίνεται. Το δεύτερο είναι ότι έγιναν παρεμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο κύρωσης ενός διαγωνισμού ο οποίος είχε αποτύχει και πέτυχε, και τρίτο είναι ότι αυτός που πήρε τον διαγωνισμό έδωσε την εφαρμογή του σε αυτόν που την είχε προηγουμένως».

«Αυτά πρέπει να εξεταστούν όλα και, βεβαίως, προς διερεύνηση είναι το ότι φαίνεται οι υπεράκτιες εταιρείες να καταλήγουν σε άνθρωπο που συνεργάζεται στενά με τον κ. Σόρος», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος και επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει για αυτά στον εισαγγελέα.

Είπε ότι υπάρχει και άλλο θέμα καθώς «υπάρχουν καταγγελίες από τα Σκόπια ότι δόθηκαν χρήματα» και έθεσε το ερώτημα αν υπάρχουν μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών που διοχετεύθηκαν στη γειτονική χώρα, προσθέτοντας «αν υπάρχουν και αυτό προς διερεύνηση είναι».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software