Σύνταγμα: Ελάχιστοι οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Σύνταγμα: Ελάχιστοι οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η έντονη βροχόπτωση χάλασε τα σχέδια των διοργανωτών, καθώς περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων το: "Αλήτες, προδότες, πολιτικοί".

Στις 12 το μεσημέρι έκλεισε ο σταθμός του Μετρό "Σύνταγμα" κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κλειστή παρέμεινε η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας στο διάστημα ανάμεσα στην Βουλή και στο Χίλτον, λόγω έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες οι αρχές πραγματοποίησαν εκατόν τριάντα τρεις προσαγωγές και 11 συλλήψεις, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία και τα επεισόδια που έγιναν έξω από την Βουλή.

Οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες αυτούς, αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ, αλλά μια ομάδα πάνω από 30 άτομα, πέρασε έξω από το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και έγραψαν με σπρέι στον μαντρότοιχο το σύνθημα: «Μακεδονία γη ελληνική».


«Κηδεύουν» τη Μακεδονία έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να εκφράσουν την εναντίωσή τους.

Έτσι λοιπόν, κάποιοι κόλλησαν κηδειόχαρτα στα κάγκελα του ΥΜΑΘ, διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία. Στα κηδειόχαρτα αναγράφεται η λέξη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ενώ με μικρότερα γράμματα σημειώνεται «Αντισταθείτε, για να αποφύγουμε να δούμε να συμβαίνει», και «κηδεύουμε την αγαπημένη μας κόρη, μητέρα και αδελφή».

Powered by TUODY Software