Προς διάλυση η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Προς διάλυση η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Την υιοθέτηση της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου, αναφορικά με το άρθρο 15 του Κανονισμού που αναφέρεται στην έννοια και τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, λίγο μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εκ μέρους της Ν.Δ. επισημάνθηκε - σύμφωνα με πληροφορίες - ότι «προφανώς είναι δυσάρεστη εξέλιξη η διάλυση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά εφόσον υπάρχει η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο παρά η εφαρμογή της».

«Όπως και ο κ. Καμμένος είπε, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανέντιμη. Είναι θέμα δικό σας και βρείτε τη λύση. Δεν είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τη Διάσκεψη των Προέδρων. Διαλύσατε τα κόμματα», ήταν η θέση που διατύπωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη καθιέρωσης της ανόθευτης απλής αναλογικής και διατύπωσε την άποψη δεν πρέπει να διαλύεται Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος που έχει εκλεγεί.

Στη θέση ότι δεν πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί, επέμειναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η Ένωση Κεντρώων εξέφρασε επίσης τη θέση ότι δεν θα πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί. Επίσης, εξέφρασε τη γνώμη ότι ένας βουλευτής που διαφωνεί με τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος πρέπει να παραδίδει την έδρα του και όχι να την μεταφέρει στη δύναμη άλλης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι δεν διαγράφει τον κ. Παπαχριστόπουλου, έως ότου μιλήσει ως αρχηγός των ΑΝΕΛ από το βήμα της Βουλής.

Ο ίδιος ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αφού ψηφίσει το Πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software