«Λάθος» χαρακτήρισαν τη δολοφονία Λουκμάν οι κατηγορούμενοι

«Λάθος» χαρακτήρισαν τη δολοφονία Λουκμάν οι κατηγορούμενοι

Σε ένα «χαζό τσαμπουκά» που άρχισε από τον Σαχζάτ Λουκμάν απέδωσαν οι δύο Έλληνες κατηγορούμενοι τη δολοφονία του στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, υποστήριξαν ότι ο πακιστανός εργάτης είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα στον πρώτο κατηγορούμενο, με αποτέλεσμα αυτός να τον μαχαιρώσει. «Τα είχα χαμένα. Εκείνη τη στιγμή τον χτύπησα αυθόρμητα, δεν επέλεξα το σημείο. Αντέδρασα ενστικτωδώς» είπε ο κατηγορούμενος.

Σχετικά με τα 100 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που είχαν βρεθεί στο σπίτι του, υποστήριξε ότι δεν είναι οπαδός της, απλώς τα είχε πάρει από περιέργεια, γιατί τότε ήταν νέο κόμμα.

- Κατηγορούμενος: «Τα χρησιμοποιούσα για να σημειώνω τα αποτελέσματα στο στοίχημα, γιατί τα περισσότερα ήταν τυπωμένα από τη μία μεριά».

- Εισαγγελέας: «Αυτόπτης μάρτυρας είδε εσάς στο πεζοδρόμιο και τον συγκατηγορούμενό σας να λέει: «Έλα να φύγουμε» και το θύμα πεσμένο έχοντας αγκαλιά τη ρόδα ενός φορτηγού. Εσείς δεν είδατε τίποτα από όλα αυτά;».

- Κατηγορούμενος: «Όχι».

- Εισαγγελέας: «Ο αστυνομικός που σας ήλεγξε το βράδυ εκείνο, λέει πως του απαντήσατε ότι "καλά του κάναμε, μπαίνουν αλλοδαποί στα σπίτια μας".

- Κατηγορούμενος: «Δέκα αστυνομικοί ήταν εκεί, δεν το άκουσε κάνεις. Αρνούμαι ότι το είπα».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που φέρεται να έχει μαχαιρώσει τρεις φορές το θύμα υποστήριξε ότι απλώς του ακούμπησε το μαχαίρι για να τον εκφοβίσει.

«Κατέβηκε ο συγκατηγορούμενός μου από το μηχανάκι και πιάστηκαν στα χέρια. Δεν έβλεπα τι έγινε. Ακούω συμπλοκή και τους βλέπω μαζί. Ήταν από πάνω από τον συγκατηγορούμενό μου σκυμμένος. "Άφησε τον" του λέω, αλλά δεν τον άφηνε. Βγάζω το μαχαίρι από τη σέλα της μηχανής. Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθόλου δύναμη. Το θύμα προχωρούσε όταν το αφήσαμε. Φύγαμε. Δεν κρυφτήκαμε, ούτε εξαφανιστήκαμε, ούτε εξαφανίσαμε τα μαχαίρια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα μας».

- Πρόεδρος: «Πώς ερμηνεύετε το συμβάν;».

- Κατηγορούμενος: «Θίχτηκε και παρεξηγήθηκε. Ζητάμε συγγνώμη και από την οικογένεια του θύματος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, λάθος μας ήταν».

- Πρόεδρος: «Με το μαχαίρι τί θέλατε να κάνετε;».

- Κατηγορούμενος: «Δεν ήθελα να τον τραυματίσω».

- Πρόεδρος: «Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τα χέρια σας;».

- Κατηγορούμενος: «Δεν ξέρω, λάθος μου».

- Εισαγγελέας: «Αντέχει αυτό το πράγμα ο ισχυρισμός σας; Το θύμα κάνει τσαμπουκά στον δρόμο με βρισιές, ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;».

- Κατηγορούμενος: «Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου με την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software