Ο Πολάκης εφεσιβάλλει την καταδικαστική απόφαση για την εξύβριση Μπεσκένη

Ο Πολάκης εφεσιβάλλει την καταδικαστική απόφαση για την εξύβριση Μπεσκένη

Επιμένει, παρά την καταδίκη του για εξύβριση, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, και με νέα του ανάρτηση γνωστοποιεί ότι θα εφεσιβάλλει την καταδικαστική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο για εξύβριση τον Παύλο Πολάκη, ενώ του επέβαλε και την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης στην οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, Βασίλη Μπεσκένη.

Η καταδίκη αφορούσε στις δημόσιες καταγγελίες Πολάκη κατά του εκλιπόντος Β. Μπεσκένη, τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός κατηγόρησε ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα της πλευράς του δημοσιογράφου, τονίζοντας ότι πρόκειται «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του», ενώ σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση».

Ο Βασίλης Μπεσκένης είχε ασκήσει αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη. Στο λογαριασμό του στο twitter μάλιστα, είχε καρφιτσώσει αυτή τη δημοσίευση: «Για όποιον νοιάζεται για την αλήθεια – και όχι μόνο για τη λάσπη – δεν έχω πάρει ούτε μισό σεντ του ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ».

Ο κ. Πολάκης με ανάρτηση του στο Facebook γνωστοποιεί για την πρόθεση του να πάει την απόφαση του στο Εφετείο:

"Οργίασαν πάλι σημερα τα γνωστά ΜΜΕ για την καταδίκη μου και τη "μετα θανατον δικαίωση του δημοσιογράφου Βασιλη Μπεσκενη" υπευθύνου του Γραφειου τύπου του Αδωνη Γεωργιαδη οταν ηταν Υπ υγείας .
Μην βιάζεστε .Δεν ασχολήθηκα επισταμένα με την αγωγή που μου εκανε λογω του τραγικού γεγονότος του θανάτου του(οπως σταμάτησα να ασχολούμαι και με εναν εκδότη οταν εμαθα πως έπασχε απο κακοήθεια) .
Απο τη στιγμη ομως που κάποιοι το συνεχίζουν θα το κάνω στο εφετείο !
Εκει που μας χρώσταγαν δεν θα μας παρουν και το βόδι......
Μονο αυτο ως απαντηση ,τα αλλα εκει που πρεπει ....


«Ήταν σε αυτή τη Βουλή, σε αυτήν ακριβώς την αίθουσα, όπου ο κος Πολάκης εκτόξευσε τότε, τις γνωστές του συκοφαντίες λάσπες και ύβρεις, κατά ενός ανθρώπου – δυστυχώς έφυγε από τη ζωή και δεν προλαβαίνει να δει τη δικαίωσή του, για τον πανελλήνιο διασυρμό του, αλλά ευτυχώς υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, η οποία μίλησε και καταδίκασε τον κ. Πολάκη ως υβριστή» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η ανεύθυνη, ψευδής και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του κ. Πολάκη, κατέρρευσαν… Η δικαίωση του Βασίλη Μπεσκένη, δεν είναι μόνο ηθική, ήρθε και τυπικά μέσω της απόφασης του δικαστηρίου. Οι δικαστές κατέληξαν πως ο Παύλος Πολάκης, όχι μόνο δεν είχε στοιχεία για τις καταγγελίες που εκτόξευε, αλλά δεν προσπάθησε καν να τις εξετάσει» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Powered by TUODY Software