Αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας

Αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας

Αποχώρησαν από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις από 28 Ιανουαρίου.

Οι αγρότες αποφάσισαν στη γενική συνέλευση του μπλόκου χθες το απόγευμα την αποχώρηση, μετά την άκαρπη συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο την περασμένη Πέμπτη.

Όπως τονίστηκε στη γενική συνέλευση, το κέρδος για τη φετινή κινητοποίηση ήταν αφενός η ενότητα του αγροτικού κινήματος κι αφετέρου η ανάδειξη των ρεαλιστικών προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα και η αποδοχή τους απ’ όλους τους πολιτικούς φορείς.

Οι αγρότες επίσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση πως σκόπιμα επέλεξε να μη δώσει απαντήσεις στα αιτήματά τους «για να μη δικαιώσει τα μπλόκα των τρακτέρ».

Πλέον οι αγρότες δίνουν ραντεβού για την 1η Μαρτίου με συλλαλητήριο επ’ αφορμή της δικαστικής οδού που έλαβαν οι φετινές κινητοποιήσεις με την κλήση δέκα αγροτών, από την πρώτη κιόλας ημέρα της κινητοποίησης.

Στις 17 Μαρτίου θα γίνει ο αγωνιστικός εορτασμός της εξέγερσης στο Κιλελέρ, ενώ εντός του ίδιου μήνα προγραμματίζεται μεγάλο πανθεσσαλικό αγροτικό συλλαλητήριο. 

Πηγή: Onlarissa.gr 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software