Κρήτη-Τραγωδία: Συγκλονιστικό μήνυμα από την οικογένεια

Κρήτη-Τραγωδία:  Συγκλονιστικό μήνυμα από την οικογένεια

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας Κρήτης, προκάλεσε η τραγωδία στον Γεροπόταμο, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιος έχει την ευθύνη για το επονομαζόμενο "Στόμα του Χάρου", το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, απ' όπου πέρασε το όχημα, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι και το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, οδηγώντας στον θάνατο την τετραμελή οικογένεια.

Το μήνυμα της οικογένειας Γιαννακάκη: Ένα ευχαριστώ, κι ένα παράπονο

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν στον εντοπισμό των ανθρώπων τους στον Γεροπόταμο αλλά και ένα μεγάλο παράπονο για το ποιος ευθύνεται για την συγκεκριμένη τραγωδία απευθύνει η οικογένεια του 29χρονου Κώστα Γιαννακάκη που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με την σύζυγό του και δύο ακόμα άτομα στην κοίτη του ποταμού.

Αναλυτικά το μήνυμα της οικογένειας:

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ …..

Σε όλους όσους μοιράστηκαν την αγωνία μας και προσπάθησαν μαζί μας για τον εντοπισμό των ανθρώπων μας!

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, τα παιδιά της ΕΜΑΚ, τους Δύτες οι οποίοι ρίσκαραν μέχρι και την ζωή τους, την Ομάδα Διάσωσης, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Εθελοντές, τους ντόπιους ανθρώπους της περιοχής που βοήθησαν προσωπικά και ειδικά τα παιδιά που διέθεσαν χωρίς δεύτερη σκέψη ακόμα και τα εκσκαφτικα και γερανοφορα οχήματα τους για να ενταθούν οι έρευνες….

Σας Ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας !!!

ΕΝΑ ΠΙΚΡΟ ΠΑΡΆΠΟΝΟ…..

Ποιος φταίει για την τραγωδία ;;;;;

Μήπως δεν φταίει κανείς ;;;;;

Μήπως φταίνε τα παιδιά που πήγανε στον γάμο δύο δικών τους ανθρώπων για να μοιραστούν την χαρά τους ;;;;;

Μήπως φταίει η Βροχή που έπεφτε ασταμάτητα εκείνο το μοιραίο βράδυ ;;;;;

Μήπως φταίει ο ποταμός ;;;;; Μα ο “Γεροπόταμος” είναι εκεί χιλιάδες χρόνια και από την εποχή του Μίνωα, της Φαιστού και της Γόρτυνας προσφέρει ευεργετικά και απλόχερα τα ζωτικής σημασίας αγαθά του στην περιοχή !!!!!…..

Μήπως οι Τοπικές Αρχές έπρεπε να έχουν αποκλείσει εκείνο το βράδυ τον συγκεκριμένο δρόμο λόγω της βροχής και του κινδύνου που υπήρχε ΕΣΤΩ με μια απλή ταινία σήμανσης ;;;;;

Μήπως ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια αφού υπήρξαν και παρόμοια περιστατικά έπρεπε να είχε μεριμνήσει για να φτιαχτεί μια γέφυρα στο σημείο ή να απαγορευτεί το πέρασμα κατά τον χειμώνα ;;;;;

Οι Πινακίδες που υπάρχουν και κατευθύνουν τον κόσμο προς το κέντρο διασκέδασης από τον συγκεκριμένο δρόμο τι ρόλο έπαιξαν στο δυστύχημα ;;;;;

Μήπως εκείνο το βράδυ οι υπεύθυνοι του κέντρου έπρεπε να έκλειναν από μόνοι τους τον δρόμο και να έφευγε ο κόσμος από άλλη κατεύθυνση ;;;;;

Εγκληματικές Παραβλέψεις κατά την γνώμη μας !!!!!

Εκείνο το σημείο δεν είναι “Κίνδυνος-Θανατος” είναι κυριολεκτικά “Το Στόμα του Χάρου” !!!!!

Ας αναρωτηθούν οι Αρμόδιες Αρχές τι έφταιξε μπας και γίνει κάτι επιτέλους και σταματήσει το κακό !!!!!

Δυστυχώς τέσσερις δικοί μας άνθρωποι χάθηκαν τόσο άδικα !!!!!

Ας δώσει ο Θεός να είναι οι τελευταίοι !!!!!…..

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Στο μεταξύ, η συζήτηση περί ευθυνών έχει καλλιεργήσει κλίμα έντασης μεταξύ των υπηρεσιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι εκτός από την υπ' αριθμόν 72604/07-04-2017 απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης, με την οποία είχε χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Φαιστού με το ποσό των 260.000 ευρώ για την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού στον αναδασμό Μοιρών- προκειμένου να αντικατασταθεί η υφισταμένη «ιρλανδική γέφυρα», η οποία εξυπηρετεί κυρίως τα παρακείμενα αγροτεμάχια- το 2018 είχαν δοθεί επιπλέον 400.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης στον δήμο της περιοχής για τη συντήρηση των δρόμων του αναδασμού, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο συγκεριμένος δρόμος.

«Δεν είναι ώρα να ζητούμε εμείς ευθύνες για το ποιος έχει την αρμοδιότητα. Αν υπάρχουν ευθύνες, ένας είναι αρμόδιος να τις αναζητήσει και δεν είναι ούτε τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι, πολύ, δε, περισσότερο εμείς. Αυτός που οφείλει να το κάνει είναι η δικαιοσύνη. Εγώ με απόλυτο σεβασμό στην ανεξαρτησία και την ορθή της κρίση, δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο.

Να τονίσω, όμως, ότι μπορεί να υπάρξει ένα και μόνο ερώτημα. Αν ο συγκεκριμένος δρόμος είναι δρόμος που διαχειρίζεται το ΤΟΕΒ ή ο δήμος. Σίγουρα, όμως, δεν τον διαχειρίζεται η Περιφέρεια. Δεν είναι επαρχιακός δρόμος, είναι αμιγώς αγροτικός. Ακόμη και η χρηματοδότηση που έδωσε ο περιφερειάρχης δεν ήταν υποχρέωση της Περιφέρειας, αλλά του κράτους.

Η Περιφέρεια έχει τα δικά της προβλήματα, ευθύνες και αρμοδιότητες, στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί πάντα. Δεν θέλω να αποδώσω ευθύνη σε κανέναν, πολύ, δε, περισσότερο σε συνεργάτες και φίλους επί χρόνια, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ και να ανεχθώ να με δείχνουν ως υπεύθυνο για τέσσερα θύματα. Όποιος συνεχίζει να το κάνει θα λογοδοτήσει εκεί που πρέπει να λογοδοτήσει» τόνισε ο κ. Κουκιαδάκης.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού σημειώνεται: «Ο χαμός των τεσσάρων συνανθρώπων μας προκαλεί θλίψη και οδύνη, όχι μόνο στους οικείους τους, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη και ιδιαίτερα στον δήμο μας, τον Δήμο Φαιστού, όπου συνέβη το δυστύχημα. Ο δήμος μας έχει πληγεί κι άλλες φορές από ακραία καιρικά φαινόμενα, έχουμε αντιμετωπίσει καταστροφές σε οδικά δίκτυα, καλλιέργειες, σε ζωϊκό κεφάλαιο και σε κτίσματα, όμως ποτέ δεν είχαμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το περιστατικό κινητοποιήθηκαν αιρετοί και υπάλληλοι του Δήμου Φαιστού με μηχανήματα για να συνδράμουν -με όλες τις δυνάμεις μας- το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, της αστυνομίας, των εθελοντών Σαμαρειτών και του Λιμενικού Σώματος, που συμμετείχαν στις προσπάθειες ανεύρεσης και διάσωσης των συνανθρώπων μας.

Δυστυχώς, όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη των ερευνών. Ο πόνος είναι κοινός γιατί ζήσαμε από κοντά το δυστύχημα και συμπάσχουμε στο πένθος των οικείων τους, θεωρώντας συνάμα πως σε τέτοιες στιγμές τα λόγια είναι φτωχά».


Δήμαρχος Φαιστού: Αναλαμβάνω την ευθύνη για την τραγωδία στη Μεσαρά


«Όμως, πέρα από τα συναισθήματα και τον ανθρώπινο παράγοντα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ένα κύμα παραπληροφόρησης και μία προσπάθεια απόσεισης ευθυνών από όσους αυτές μπορούν να ζητηθούν, μαζί με μία αντίστοιχη προσπάθεια να καταλογιστούν ευθύνες στους μόνους που δεν φταίνε, στους αιρετούς και το προσωπικό του Δήμου Φαιστού. Ενός δήμου, που υποστελεχωμένος και μέσα από δύσκολες συγκυρίες, προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο που οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να φέρουν σε πέρας, υποκαθιστώντας πολλές φορές το ίδιο το Κράτος.

Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, όμως, που κινούν αυτές τις προσπάθειες δεν θα καταστούν ικανές να αποκρύψουν την αλήθεια. Οι διαδικασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει θα καταδείξουν την πραγματική κατάσταση και θα αποδώσουν ευθύνες στους πραγματικά υπεύθυνους και όχι στα εύκολα εξιλαστήρια θύματα.

Δεσμευόμαστε πως μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών -και αφού πρώτα ενημερώσουμε τις Αρχές- θα προχωρήσουμε σε πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση όλων των πολιτών για το δυσάρεστο αυτό συμβάν. Αυτοί οι θάνατοι ας είναι οι τελευταίοι για τέτοιον λόγο», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software