Μπλόκαρε η 7η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα- Αναμένεται η τελική απόφαση

Μπλόκαρε η 7η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα- Αναμένεται η τελική απόφαση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιωάννας Κούρτοβικ, δικηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, πριν δυο μέρες συζητήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής Βόλου, η αίτηση για τη χορήγηση της 7ης τακτικής άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφησε όμως ο αρμόδιος για την εν λόγω φυλακή εισαγγελέας.

Αυτή τη φορά διαφοροποιήθηκε ο εισαγγελέας σε σχέση με τις 6 προηγούμενες άδειες που του χορηγήθηκαν, επικαλούμενος λόγους που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η προσφυγή-αντιρρήσεις που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε στο Συμβούλιο του δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως δικαστήριο εκτέλεσης ποινών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η σχετική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου.

Παράλληλα, η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι την προηγούμενη Πέμπτη, «ενόψει της ψήφισης της διάταξης του υπουργείου Δικαιοσύνης, με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας, προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων».


Η μεταγωγή

Στα δικαστήρια του Βόλου, υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό, μετήχθη ο Δημήτρης Κουφοντίνας προκειμένου να συζητηθεί το νέο αίτημα τετραήμερης άδειας που έχει αιτηθεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

Μπροστά από το μεταγωγικό αυτοκίνητο των φυλακών προηγούνταν δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας, ενώ πίσω ακολουθούσε ένα αυτοκίνητο με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα έξω και μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο.  

Ο Κουφοντίνας, φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκε από δύο οπλισμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο γραφείο της Προέδρου Πρωτοδικών όπου συνεδρίαζε το Δικαστικό Συμβούλιο.

Μετά από περίπου 45 λεπτά, βγήκε από το γραφείο και οδηγήθηκε στο αυτοκίνητο των μεταγωγών.

Η απόφαση επί της αίτησης που κατέθεσε αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Φωτογραφίες από το magnesianews.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software