Α.Τ. Ομόνοιας: Άγριος ξυλοδαρμός φοιτητή μετά τη συγκέντρωση για τον Εμπουκά

Α.Τ. Ομόνοιας: Άγριος ξυλοδαρμός φοιτητή μετά τη συγκέντρωση για τον Εμπουκά

Απίστευτες καταγγελίες για ξυλοδαρμό φοιτητή λίγο μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θάνατο μετανάστη, κάνουν παρευρισκόμενοι και οργανώσεις της Αριστεράς. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδα toperiodiko.gr, αμέσως μετά το τέλος της διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας, για τη δολοφονία (όπως οι ίδιοι οι διαδηλωτές τη χαρακτηρίζουν), του Εμπουκά, ενός Νιγηριανού μετανάστη, από αστυνομικούς, άνδρες των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν διαδηλωτή. 

Διμοιρία που βρισκόταν στη συμβολή 3ης Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου επιτέθηκε στοχευμένα στον Γ.Μ., μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΕΑΑΚ και φοιτητή στο ΠΔΑ. 

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, χρησιμοποιώντας την πρόφαση ότι τον θυμούνται (!), οι αστυνομικοί τον μετέφεραν ανάμεσα σε δύο κλούβες και τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ εμπόδιζαν τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές να πλησιάσουν για να τραβήξουν βίντεο, απειλώντας τους ότι θα τους προσαγάγουν κι αυτούς. 

Ο Γ.Μ. οδηγήθηκε στο ΑΤ Ομονοίας.

Μετά το τέλος της διαδικασίας εξακρίβωσης στοιχείων, απειλήθηκε ότι αν «τον ξαναπετύχουν σε πορεία ή τον δουν μπροστά τους, θα φύγει είτε με σύλληψη είτε με σπασμένα δόντια».

Το ΝΑΡ και η νΚΑ εξέδωσαν ανακοινώσεις καταγγέλλοντας το νέο περιστατικό βίας και τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η στοχοποίηση συγκεκριμένα των μελών του ΝΑΡ και της νΚΑ (βλ. και προσαγωγή του γιατρού και δημοτικού συμβούλου στο Περιστέρι Π. Παπανικολάου από την αυλή του σπιτιού του πριν λίγες μέρες, απρόκλητη επίθεση πέρσι διμοιριών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα, κ.α.) δεν είναι τυχαία.

Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε! Είναι βαθιά γελασμένοι  εάν νομίζουν πως θα κάμψουν έστω και για μια στιγμή την μαχητικότητα των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software