Ρέθυμνο: Εν αναμονή έντονων καιρικών φαινομένων

Ρέθυμνο: Εν αναμονή έντονων καιρικών φαινομένων

Έντονα καιρικά φαινόμενα στο νομό Ρεθύμνου αναμένονται σύμφωνα με ενημέρωση από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, η οποία έλαβε υπόψη της την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τα καιρικά φαινόμενα αφορούν το διάστημα από το Σάββατο 23-2-2019 έως την Δευτέρα 25-2-2019 και περιλαμβάνουν ισχυρούς άνεμους, βροχοπτώσεις, καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πτώση θερμοκρασίας.

Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις ημέρες εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση αυτών. Οι πολίτες προειδοποιούνται να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης υπάρχουν προβλήματα σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης από τις συνεχείς βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, ενώ σε πολλά τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα και της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν συνεχείς βραχοπτώσεις και κατολισθήσεις.

Με νεότερη ανακοίνωση, κλειστοί παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί τα οδικά τμήματα: Ζωνιανά-Κράνα, Σταυρός-Μπαλί, το τμήμα της επαρχιακής οδού προς Καλονύκτη και Παλαίλημνος-Σαϊτούρες, Ρέθυμνο-Ρουσοσπίτι μέσω Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης.

Σοβαρά προβλήματα με καταπτώσεις και καθιζήσεις υπάρχουν επίσης στα τμήματα: Ρέθυμνο-Φράγμα Ποταμών-Παντάνασσα-Απόστολοι, Ρέθυμνο-Σπήλι-Αγία Γαλήνη, Παλέ-Σελλιά, Ρέθυμνο-Ρουσσοσπίτι, Πάνορμο-Πέραμα, Καρέ-Σελί-Γουλεδιανά-Μύρθιο και Επισκοπή-Αργυρούπολη-ΒΟΑΚ.

Ως εκ τούτου ζητείται από τους οδηγούς να σέβονται τα όρια ταχύτητας των οδών και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, αλλά και να αποφεύγουν να πλησιάζουν σε περιοχές όπου ήδη έχουν εκδηλωθεί κατολισθήσεις, καθώς ενδέχεται να εκδηλωθεί περαιτέρω κατολίσθηση. Τέλος οι αρμόδιοι επισημαίνουν πως αυστηρά απαγορεύεται η διάβαση από όλα τα ρέματα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software