Μακελειό στις φυλακές Κορυδαλλού: Ένας νεκρός, 8 τραυματίες

Μακελειό στις φυλακές Κορυδαλλού: Ένας νεκρός, 8 τραυματίες

Προβληματισμός και ερωτήματα για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού μετά και την άγρια συμπλοκή πολυπληθούς ομάδας κρατουμένων που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (07/03/2019) στο ψυχιατρείο του σωφρονιστικού καταστήματος, με αποτέλεσμα ένας κρατούμενος να χάσει τη ζωή του και άλλοι οκτώ να μεταφερθούν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Νεκρός είναι ένας Έλληνας με αρχικά Η.Φ. Οι τραυματίες είναι όλοι αλλοδαποί.

Επίσης, τραυματίστηκε ελαφρά ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ενώ το συμβάν ερευνάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η συμπλοκή έγινε μεταξύ Αλβανών, Ελλήνων, Γεωργιανών και Αρμένιων κρατουμένων. Στη συμπλοκή συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατουμένων του Ψυχιατρείου, οι οποίοι είχαν αυτοσχέδια μαχαίρια κι άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμπλοκή ξεκίνησε όταν ομάδα Αλβανών κρατουμένων επιτέθηκε σε Έλληνες, Γεωργιανούς και Αρμένιους.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησαν οι συμπλοκές ούτε η κατάσταση των τραυματιών.

Στις φυλακές επικρατεί αναστάτωση, ενώ οι ασθενείς-κρατούμενοι στο νοσοκομείο των φυλακών δεν έχουν λάβει τα φάρμακά τους λόγω του αποσυντονισμού που επικρατεί.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μετέφεραν τους τραυματίες στο Τζάνειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εξ αυτών είναι σε κώμα από χρήση ναρκωτικών.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software