Το παρασκήνιο της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου- Τι κατέθεσαν Φλώρος και Αντωνόπουλος

Το παρασκήνιο της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου- Τι κατέθεσαν Φλώρος και Αντωνόπουλος

Με την κατάθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, συνεχίστηκε η δίκη για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο μάρτυρας, που ανέβηκε στο βήμα μετά τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως εντολέας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου το 2014, υποστήριξε πως είχε έρθει σε σε επαφή με το νυν κατηγορούμενο για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου και θεωρούμενο αρχηγό της αποκαλούμενης "μαφίας των φυλακών", ώστε να μάθει ποιος κρυβόταν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του : "ήθελα να μάθω την αλήθεια, ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Και ο διάβολος να με καλούσε θα πήγαινα. Φαντάζεστε πως δεν θα ρώταγα ποιος το έκανε και γιατί;» είπε ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ.

Ο κ. Αντωνόπουλος με την κατάθεση του απάντησε σε όσα ανέφερε νωρίτερα ο κ. Φλώρος, αμφισβητώντας όσα είπε ο επιχειρηματίας: "ακούσατε φαντάζομαι πως εγώ και οι δικηγόροι μου ελέγχουν τους Αλβανούς" είπε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο επιχειρηματίας ήταν αυτός που είδε στην φυλακή τον συνήγορό του και του διεμήνυσε πως αν καταδικαστεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας "δεν έχει να χάσει τίποτα", φράση που κατά τον μάρτυρα "ήταν σαφής απειλή για την ζωή μου. Είχε προσδιοριστεί η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας μου, όταν γινόταν αυτός ο διάλογος".

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2017 ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του ζήτησε να συναντηθούν. "Του εξέφρασα την ενόχληση μου που ανέλαβε την υπεράσπιση του δολοφόνου του συναδέλφου του, μου είπε ότι το κάνει διότι είναι απόλυτα πεπεισμένος πως ο Φλώρος είναι αθώος. Συναντηθήκαμε στο γραφείο ενός εκ των δικηγόρων μου. Εκεί ο Ζαφειρόπουλος δήλωσε απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Φλώρος θα αθωωθεί  για την  απόπειρα ανθρωποκτονίας μου και ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το θέμα διαιτησίας για τη διαμάχη της Energa με τον ΛΑΓΗΕ".

Νωρίτερα ο Φλώρος είπε στην κατάθεση του πως στην φυλακή συχνά "έρχονταν διάφοροι Αλβανοί και μου έλεγαν δώσε 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά χωρίς απειλές, γι΄αυτό δεν το λάμβανα σοβαρά υπόψη" , φράση που προκάλεσε αντίδραση ενός εκ των κατηγορουμένων Αλβανών που φέρεται ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου:

"Λέει ψέματα. Έχει δέκα Αλβανούς που τον υπηρετούν, τους δίνει ψωμί και τσιγάρα! Να κάνουμε ένα δίκαιο δικαστήριο".

Είπε επίσης πως ο κ. Αντωνόπουλος επισκέφθηκε δύο ή τρεις φορές τους νυν κατηγορούμενους μετά την απόπειρα σε βάρος του

Κατά την διαδικασία, οι δύο Αλβανοί βαρυποινίτες κατήγγειλαν ότι στις 21 Ιανουαρίου 2019, μετά τη δολοφονία στην φυλακή του καταδικασμένου για την απόπειρα σε βάρος του κ. Ανντωνόπουλου, ένας δικηγόρος τους μετέφερε έγγραφο από τον κ. Φλώρο με το οποίο τους ζητούσε να υπογράψουν ότι δεν έχει σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ. Την καταγγελία αρνήθηκε κατηγορηματικά ο επιχειρηματίας.

Απευθυνόμενοι επίσης στην έδρα είπαν "το ότι οι μάρτυρες φεύγουν διακοπές, το έχετε καταλάβει;" αναφερόμενοι στην πρόσφατη δολοφονία σε συμπλοκή κρατουμένου, ο οποίος ,όπως είπαν, θα ερχόταν να καταθέσει στο δικαστήριο.

Η κατάθεση του Γ. Αντωνόπουλου θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου, ενώ η πολιτική αγωγή έχει ζητήσει την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αρ. Φλώρο.


Η κατάθεση Φλώρου

Αίσθηση από τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου- εκ των βασικών κατηγορούμενων στην υπόθεση της Energa - Hellas Power- στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, για το παρασκήνιο της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του επί της οδού Ασκληπιού τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Αριστείδης Φλώρος κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας, καθώς ήταν πελάτης του αδικοχαμένου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πιο αναλυτικά, ο Φλώρος κατέθεσε πως τον Ιούνιο του 2017, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε ότι ο εκ των βασικών κατηγορουμένων της δολοφονίας του ποινικολόγου τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε συνάντηση δικηγόρων το περιεχόμενο της οποίας του είχε μεταφέρει το καλοκαίρι του 2017 ο δικηγόρος του Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Σύμφωνα με τον Αριστείδη Φλώρο, η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα μεταξύ του αδικοχαμένου ποινικολόγου και δύο συναδέλφων του.

Όπως είπε, εκεί οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι του ζητούν δύο εκατομμύρια ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων φέρεται να είπε: "Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους".

Όπως κατέθεσε ο Αριστείδης Φλώρος, ο Ζαφειρόπουλος του είπε να μην δώσει ούτε ένα ευρώ, γιατί δεν ήταν ένοχος και δεν είχε λόγο να ανησυχεί αλλά να ειδοποιήσει την οικογένειά του για τις απειλές.

Powered by TUODY Software