Αρκιοί: Για πρώτη φορά ο 9χρονος Χρήστος δεν θα παρελάσει μόνος του την 25η Μαρτίου

Αρκιοί: Για πρώτη φορά ο 9χρονος Χρήστος δεν θα παρελάσει μόνος του την 25η Μαρτίου

Ξεχωριστή για το νησάκι των Αρκιών, τον μοναδικό μαθητή του σχολείου Χρήστο Καμπόσο, και τη δασκάλα του Μαρία Τσιαλέρα θα είναι ο φετινός εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Τμήμα των παραδοσιακών χορών του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου θα μεταβεί από τη Σύρο στην Πάτμο και από την Πάτμο στους Αρκιούς, προκειμένου όχι μόνο να χορέψει εθνικούς χορούς αλλά και να παρελάσει με σημαιοφόρο τον 10χρονο Χρήστο και την ηρωική, βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, δασκάλα του.

Η ομόφωνη απόφαση του δ.σ του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου να μεταβεί στους Αρκιούς βρήκε άμεση στήριξη από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου η οποία ως αρωγός, θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης της 12μελούς ομάδας του.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ο Χρήστος πηγαίνει στην Δ΄ τάξη δημοτικού και ζει στο νησί με τους γονείς και τα τέσσερα αδέρφια του

Οι Αρκιοί ή Αρκοί είναι ένα νησί του Αιγαίου με 44 κατοίκους (απογραφή 2011). Η επιφάνεια του νησιού είναι 6,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει μήκος ακτών 25 χιλιόμετρα. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Πάτμου.

Με το όνομα Αρκοί συχνά αναφέρεται ολόκληρο το σύμπλεγμα των νησιών που βρίσκονται γύρω από το μεγαλύτερο νησί, τους Αρκιούς.

Στο σύμπλεγμα των Αρκιών εκτός από το ομώνυμο μεγαλύτερο νησί συμπεριλαμβάνονται τα νησιά: Αργελούσσα, Μάραθος (ή Μαράθι), Καλόβολος, Σπολάτο, Μακρονήσι, Στρογγυλή, Κούμαρος, Αβάπτιστο, Ψαθονήσι, Τσούκα, Σμινερονήσι και Τσουκάκι.

Την Δευτέρα 25η Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής επετείου, λοιπόν, το νησί των 50 κατοίκων των Δωδεκανήσων ενώνεται με τις Κυκλάδες. Ως συνδετικός κρίκος, το Λύκειον Ελληνίδων Σύρου θα ταξιδέψει από τον ένα νομό στον άλλον διαιωνίζοντας το μήνυμα της εθνικής επετείου που δεν άλλο από μήνυμα εμψύχωσης, στήριξης, συμπαράστασης, αντίστασης, ενθάρρυνσης και πολιτισμού.

Πηγές: syrostoday.gr, Η Ροδιακή

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software