Θεσ/νίκη: Σε εξέλιξη η κλειστή σύσκεψη Τσίπρα με επιχειρηματίες

Θεσ/νίκη: Σε εξέλιξη η κλειστή σύσκεψη Τσίπρα με επιχειρηματίες

Να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες κατοχύρωσης των εμπορικών σημάτων της Μακεδονίας και να ξεκαθαριστούν θολά σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να ζητήσουν μεταξύ άλλων επιχειρηματίες από την Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι συμμετέχουν σε κλειστή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο πρωθυπουργός μπαίνοντας στην αίθουσα χαιρέτισε προσωπικά τον κάθε επιχειρηματία και είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους ξεχωριστά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αθ. Σαββάκης του ΣΒΕ  λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη τόνισε μεταξύ άλλων: «Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να μας πει τι αλλάζει με την Συμφωνία των Πρεσπών και σε ποια κομμάτια θα μπει μπροστά η κυβέρνηση προκειμένου να πραγματοποιηθούν νέες επιχειρηματικές συμφωνίες». Από την πλευρά του ο Κυριάκος Λουφάκης σημείωσε πως ένα θέμα εθνικό με ευθύνη και των δύο κομμάτων έχει γίνει  κομματικό. «Είναι γνωστές οι απόψεις μου κα εκτιμώ ότι καλώς έγινε η Συμφωνία» πρόσθεσε ο κ. Λουφάκής.

Στη σύσκεψη μεταξύ των άλλων συμμετέχει ο οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου, ο οποίος αναμένεται να διαμαρτυρηθεί για τις πρακτικές των οινοποιών της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι πωλούν «μακεδονικά κρασιά». Συγκεκριμένα, θα δείξει στον πρωθυπουργό φωτογραφίες από την πρόσφατη έκθεση Prowein, όπου προβλήθηκαν τα «Wines of Macedonia».

Όπως είπε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, στη συνάντηση συμμετέχουν 40 επιχειρηματίες από τις τρεις περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο προσεχές ταξίδι στα Σκόπια, ενώ ενδέχεται να προστεθούν και κάποιοι ακόμη. Σύμφωνα με την κ. Χατζηγεωργίου, συνολικά 70-80 επιχειρηματίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη αποστολή.

Πηγή: Έθνος

Powered by TUODY Software