Κόρινθος: Ελεύθερος υπό όρους ο 35χρονος για τον φόνο 52χρονου Ρομά

Κόρινθος: Ελεύθερος υπό όρους ο 35χρονος για τον φόνο 52χρονου Ρομά

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της άμεσης απομάκρυνσης από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο 35χρονος που κατηγορείται για το φόνο 52χρονου Ρομά

Στον 35χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της άμεσης απομάκρυνσής του και της διαμονής του εκτός της ευρύτερης περιφέρειας της Κορινθίας, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνισή του σε αστυνομικό τμήμα.

Οι συγγενείς του 52χρονου, που σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να κλέψει κότες, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου.

Περίπου στις 10.00, επικράτησε μικροένταση όταν ομάδα Ρομά επιχείρησε να πλησιάσει στο σημείο, ωστόσο παρεμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σημειώθηκαν αντεγκλήσεις, όμως σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Το Δικαστικό Μέγαρο ήταν από νωρίς αποκλεισμένο από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια της Τρίτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αρχές είχαν αποκλείσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

"Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας"

Οι συγγενείς και οι φίλοι του θύματος δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, "αν δε μπει στη φυλακή ο δολοφόνος", όπως λένε. Για το λόγο αυτό, η Αστυνομία είναι επί ποδός μετά την απόφαση, που αφήνει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον 35χρονο.


Πολίτες συμπαραστέκονται στον 35χρονο

Κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο αλλά μακριά από τις ομάδες των Ρομά συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, μετά από κάλεσμα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για να συμπαρασταθούν στον 35χρονο.https://www.nooz.gr/Images/2000/2000/854466

Πηγή φωτό και βίντεο: ΑΠΕ- ΜΠΕ, korinthos.tv

Powered by TUODY Software