Αποκαλυπτικό βίντεο από την καταστροφή στη Σητεία

Αποκαλυπτικό βίντεο από την καταστροφή στη Σητεία

Μεγάλες καταστροφές, εγκλωβισμούς ανθρώπων, πλημμυρισμένους δρόμους και πολλά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.

Στη Σητεία και την Ιεράπετρα μάλιστα κινδύνεψαν ζωές.

Αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου παραμένουν κλειστά των λόγω των καθιζήσεων και των κατολισθήσεων, ενώ η πυροσβεστική προχωρά σε δεκάδες αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Πολλές αγροτικές καλλιέργειες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει το μέγεθος της καταστροφής που έζησε η Σητεία.

Όλη η πόλη μετατράπηκε σε μία τεράστια… λίμνη!

Kινδύνευσαν μέσα στα σπίτια τους

Στη διάσωση δεκάδων ανθρώπων που κινδύνευσαν μέσα στα σπίτια τους, από τη στάθμη του νερού, προχώρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στην ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γυαλού, στη Σητεία.

Οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς ήταν συνεχείς.

Τέσσερα παιδιά αρχικά απεγκλωβίστηκαν μέσα από το σπίτι τους, ενώ αμέσως μετά δυο ηλικιωμένοι απεγκλωβίστηκαν από την οικία τους. Αίσια κατάληξη είχε και επιχείρηση και για μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι της στο Μακρύ Γυαλό.

Μακρύς Γιαλός: Μετακίνηση με... βάρκες

Στο Μακρύ Γιαλό επίσης τα πάντα βυθίστηκαν κάτω από το νερό. Η στάθμη του νερού στο ανέβηκε τόσο, ώστε οι δρόμοι μετατράπηκαν σε κανάλια και το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο για όσους δεν φοβήθηκαν να βγουν στο δρόμο.

Powered by TUODY Software