Δικαστήριο και πρόστιμο για 82χρονη επειδή πουλούσε χόρτα σε λαϊκή!

Δικαστήριο και πρόστιμο για 82χρονη επειδή πουλούσε χόρτα σε λαϊκή!

Νέο περιστατικό σύλληψης ηλικιωμένης σε λαϊκή βλέπει τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας προκαλώντας αντιδράσεις.

Έτσι μετά την 90χρονη με τα τερλίκια στη Θεσσαλονίκη, μία ακόμη γιαγιά συνελήφθη, αυτήν τη φορά στην Κατερίνη επειδή πουλούσε χωρίς άδεια χόρτα.

Πρόκειται για μια 82χρονη που πιάστηκε στις παρυφές μιας λαϊκής αγοράς της πόλης και οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα.

Αστυνομικοί της Κατερίνης, μετά από καταγγελία έφτασαν στο σημείο της οδού 16ης Οκτωβρίου, όπου και πλησίασαν την 82χρονη γιαγιά διότι είχε απλωμένες σε χαμηλό πάγκο λίγα κιλά ζοχιές, που μάζεψε μόνη της για να τις πουλήσει.

Η αστυνομία Κατερίνης την προσήγαγε στο Τμήμα με την αιτιολογία ότι δεν είχε άδεια υπαίθριου εμπορίου ούτε και πιστοποιητικό υγείας, της επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερη.

Ωστόσο η ηλικιωμένη έλαβε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης Κλητήριο Θέσπισμα για τακτική δικάσιμο στο οποίο της ζητούν να προσέλθει στο δικαστήριο να δικαστεί στις 7 Ιουνίου 2019 για 6 κιλά ζοχιές (αξίας ούτε 5 ευρώ) που πουλούσε δίχως πιστοποιητικό υγείας.

Αυτό το οποίο λένε οι αστυνομικοί, είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό, από ό,τι ορίζει ο νόμος.

Κλήθηκαν να πάνε στο σημείο και όπως λένε ήταν αναγκασμένοι να συλλάβουν τη γριούλα και να την οδηγήσουν σε αστυνομικό τμήμα για τα προβλεπόμενα από το νόμο.Την είδηση της παραπομπής σε δίκη της ηλικιωμένης γυναίκας από τη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, δημοσιοποίησε ο γιος της με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Όσοι πιστεύετε πως η περιπέτεια τις Γιαγιάς με τα "τερλίκια" τελειώνει με το πάγωμα του προστίμου που ανήγγειλε η αρμόδια υπουργός πλανάστε.

Ο νόμος προβλέπει την αυτεπάγγελτη απαγγελία κατηγορίας από την εισαγγελία και κλήτευση σε τακτική δικάσιμο.

Ιδού και τα αποδεικτικά στοιχείο από το περιστατικό πριν ένα χρόνο με την δική μου μητέρα...» γράφει, αναρτώντας και το κλητήριο θέσπισμα με το οποίο καλείται η ηλικιωμένη «να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης» στις 7 Ιουνίου 2019

Ιδιαίτερα απογοητευμένος από την εξέλιξη, δηλώνει ο γιος της Αναστάσιος Αλχαζίδης, ο οποίος ωστόσο σημειώνει ότι μέσα του ήξερε ότι η περιπέτεια της μητέρας του, δεν είχε τελειώσει με την σύλληψή της το Μάρτη του 2018 και την επιβολή του προστίμου.

«Ήξερα, ότι κάποια στιγμή θα την καλούσαν στο δικαστήριο, αφού δυστυχώς έτσι λειτουργεί το σύστημα, μετά και από τον σχετικό νόμο που ρυθμίζει θέματα μικροπωλητών και λαϊκών αγορών που ψηφίστηκε το 2017».

Σημειώνει πως αυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει στη μητέρα του, η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής.

«Εμείς μάθαμε τις υποχρεώσεις μας να τις πληρώνουμε και να μην τις αφήνουμε στα παιδιά μας», ήταν η αφοπλιστική απάντηση της ηλικιωμένης, όταν της ζήτησε (σύμφωνα με μαρτυρία του) να μην το πληρώσει.

Όπως σημειώνει, η μητέρα του προτίθεται να παραστεί κανονικά στο δικαστήριο, χωρίς δικηγόρο, αφού θεωρεί ότι το δίκιο είναι με το μέρος της, ευελπιστώντας πως η λογική (και η ηθική) θα υπερισχύσει του γράμματος του νόμου.

Η συνέχεια στην δικαστική αίθουσα στις 7 Ιουνίου...


Πηγή φωτό: eptanews.gr

Powered by TUODY Software