"Να με κλείσουν φυλακή", λέει η 82χρονη που συνελήφθη για τα χόρτα

"Να με κλείσουν φυλακή", λέει η 82χρονη που συνελήφθη για τα χόρτα

Η ηλικιωμένη γυναίκα που συνελήφθη στην Κατερίνη επειδή πουλούσε άγρια χόρτα χωρίς άδεια, δηλώνει πως νιώθει ντροπή και θα ζητήσει από τους δικαστές να την «κλείσουν στη φυλακή». Η 82χρονη Παρθένα Αλχαζίδου, αναμένεται να κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση των άγριων ραδικιών, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.  

«Θα πάω στο δικαστήριο και θα πω στον πρόεδρο να µε κλείσει στη φυλακή, γιατί δεν µπορώ να αντέξω αυτή την ντροπή» είπε χαρακτηριστικά στον γιο της, Τάσο Αλχαζίδη που μίλησε στην εφημερίδα «Έθνος».

«Η µάνα µου ένιωσε πολύ άσχηµα. Πήγαν τρεις ηλικιωµένες στο αστυνοµικό τµήµα για εξακρίβωση στοιχείων, τους έβαλαν διοικητικό πρόστιµο και σαν να µην έφτανε αυτό, τώρα στέλνουν και κλητήριο θέσπισµα σε µια 82χρονη γιατί η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη. Έχει πάθει σοκ η µάνα µου και από την ντροπή της είναι συνεχώς αναστατωμένη», λέει ο κ. Αλχαζίδης.    

Η κ. Αλχαζίδου είχε συλληφθεί πέρυσι μαζί με δύο άλλες γυναίκες επειδή πουλούσαν μαρούλια και κρεμμύδια που καλλιεργούσαν στους κήπους τους, αβγά από τις κότες τους και άγρια χόρτα. Ο λόγος της σύλληψης τους ήταν ότι δεν διέθεταν άδεια υπαίθριου εμπορίου και πιστοποιητικά υγείας.    

Οι γυναίκες είχαν μεταφερθεί με δύο περιπολικά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου τους επιβλήθηκε 200 ευρώ στην κάθε μία.    

Η κ. Αλχαζίδου πλήρωσε το πρόστιµο την επόμενη κιόλας ημέρα, αλλά πριν από λίγες ηµέρες εστάλη κλήση στο σπίτι της για να δικαστεί, στις 7 Ιουνίου, στο Α' Μονοµελές Πληµµελειοδικείο Κατερίνης.    

«Είναι τροµερό να σκεφτεί κανείς πως δύο γιαγιάδες βούλιαξαν την ελληνική οικονοµία και φταίνε για τη µεγάλη φοροδιαφυγή. Η γιαγιά Σουζάνα που πουλούσε στη Θεσσαλονίκη τερλίκια χωρίς άδεια και η γιαγιά Παρθένα που πουλάει λίγα ζαρζαβατικά στην Κατερίνη. Τους αξίζει µια σκληρή τιµωρία» λέει ο κ. Αλχαζίδης.  

«Πέρασα πείνα, εξορία, δυστυχία, αλλά τούτο δω δεν θέλω να το θυµάµαι. Να πηγαίνω στην Αστυνοµία σε αυτή την ηλικία και τώρα να µπω στο δικαστήριο» λέει η ηλικιωμένη που, παρά τα προβλήµατα υγείας - έχει υποστεί δύο φορές εγκεφαλικό επεισόδιο - πουλούσε τα προϊόντα της για να έχει δικά της χρήματα.   

Επιµένει να πάει στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. «Απευθυνθήκαµε σε έναν γνωστό µας δικηγόρο, αλλά η µάνα µου δεν θέλει νοµικές συµβουλές και οδηγίες. Λέει ότι θα σηκωθεί και θα απολογηθεί µόνη της. Και θα ζητήσει να µπει στη φυλακή, γιατί νιώθει µεγάλη ντροπή που έφτασε αυτό το χαρτί στο σπίτι».

Πηγή: "Έθνος"

Powered by TUODY Software