Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε η δίκη για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια, με κατηγορούμενους τους αστυνομικούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, στο Μικτό Εφετείο Λαμίας.

Στην αγόρευσή της, η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε βέβαιη πως οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν συντονισμένα και από κοινού ζητώντας να παραμείνει ως έχει η πρωτόδικη απόφαση.

Ένταση υπήρξε από τον εισαγγελέα κ. Χανή με αφορμή αίτημα της κ. Κωνσταντοπούλου για προβολή εγγράφων της δικογραφίας.

"Δε μ’ αρέσει ο τόνος της πολιτικής αγωγής στο πρόσωπό μου, αλλά το παραβλέπω αυτό. Βεβαίως η πρόταση μου ήταν αυτή που ήταν και έγινε βάσει των στοιχείων που κατατέθηκαν στην αίθουσα αυτή. Με εκπλήσσει αυτό που λέγεται ότι ο Εισαγγελέας θέλει να αθωώσει ή να καταδικάσει" είπε χαρακτηριστικά, ενώ η πρότασή του ήταν αρνητική.

Από την πλευρά της η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η πρόταση του Εισαγγελέα είναι παρέμβαση στην άσκηση των καθηκόντων της. "Ζητώ να τα επιδείξω, δεν ζητώ άδεια, δεν το διαπραγματεύομαι", ήταν η αντίδρασή της σε όσα άκουσε και από την πλευρά της υπεράσπισης που ενίστατο στην προβολή εγγράφων που έχουν ήδη αναγνωσθεί.

Επί του συγκεκριμένου αιτήματος, τακτικοί δικαστές και ένορκοι, ανακοίνωσαν μέσω της Προέδρου ότι επιφυλάσσονται να αποφασίσουν τη Δευτέρα 15 Απριλίου, όταν και θα συνεχιστεί η δίκη με την αγόρευση και πάλι της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής.

Σχετικά με τη διάρκεια της αγόρευσης της κ. Κωνσταντοπούλου, προηγήθηκε νωρίτερα μια ακόμη έντονη στιχομυθία με τον εξ αριστερών τακτικό δικαστή κ. Κατσανα που παρατήρησε ότι αν και έρχονται στο Εφετείο από τις 9:30’ ξεκινούν στις 11:30’, παρατήρηση που προκάλεσε την αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου που υπενθύμισε ότι αναγκάζονται σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου να έρχονται από την Αθήνα, τόσο αυτή όσο και οι συγγενείς του αδικοχαμένου Αλέξανδρου που ζητούν δικαιοσύνη.

"Δε δέχομαι ότι ο Άρειος Πάγος πιέζει για τη δίκη, ένα ολόκληρο σύστημα ενορχηστρώνεται για να τελειώσει η δίκη. Εγώ λογοδοτώ στη μνήμη του παιδιού" πρόσθεσε η συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, μιλώντας και για τους συναδέλφους του, Χρ. Διαμάντη και Αθ. Αλετρά, που έχουν την υπεράσπιση του έτερου κατηγορούμενου, ζήτησε από την έδρα χρόνο για να ετοιμάσουν τις αγορεύσεις τους, καθώς όπως είπε ανακύπτουν καινούρια θέματα από τις αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής.

Επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου θα είναι αυτή που θα συνεχίσει τη Δευτέρα, η επόμενη ημερομηνία που θα ορισθεί πιθανότατα να είναι και η τελευταία της ακροαματικής διαδικασίας, καθώς ο κ. Ανδρούλας διευκρίνισε ότι οι αγορεύσεις και των τριών θα ολοκληρωθούν μέσα σε μια ημέρα.

Πηγή: Lamiareport.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software