Τον συνδυασμό της Δούρου παρουσίασε ο πρωθυπουργός: "Η Αττική δεν επιστρέφει σε αυτούς που τη γονάτισαν"

Τον συνδυασμό της Δούρου παρουσίασε ο πρωθυπουργός: "Η Αττική δεν επιστρέφει σε αυτούς που τη γονάτισαν"

Σε μία πανηγυρική εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, έγινε το βράδυ της Πέμπτης η παρουσίαση του συνδυασμού "Δύναμη Ζωής" της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου για τις περιφερειακές εκλογές, στην οποία παρευρέθηκαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί και οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρένα Δούρου θα είναι ξανά Περιφερειάρχης" τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του και πρόσθεσε: "Η διαρκής στοχοποίηση δεν είναι κατηγορία είναι τίτλος τιμής για σένα".

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο με τα σημαντικότερα έργα που έγιναν κατά την διάρκεια της πρώτης θητείας της κ. Δούρου ή είναι σε εξέλιξη και τα μέτρα που ελήφθησαν για την βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Τσίπρας: Μήνυμα προοπτικής για τους πολίτες της Αττικής

"Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, γνωρίζαμε ότι το βάρος της ευθύνης θα είναι μεγάλο. Γνωρίζαμε ότι δεν ερχόμαστε μόνο για να καταδείξουμε την ανικανότητα και την ιδιοτέλεια του προηγούμενου καθεστώτος. Αλλά για να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε πως "οι πολίτες πεισμώνουν από τα fake news και θα δώσουν την απάντησή τους στις κάλπες".

Ανατρέχοντας στο 2014 είπε ότι τότε η νίκη της Ρένας Δούρου ήταν η πρώτη από μία σειρά διαδοχικών νικών.

"Σήμερα στέλνουμε μήνυμα ενότητας και προοπτικής για τους πολίτες της Αττικής. Ξεκινάμε το μεγάλο αγώνα για την Αττική του 21ου αιώνα, την Αττική που δεν μπορεί και δεν θα επιστρέψει στα χέρια αυτών που τη γονάτισαν", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

"Στην πορεία προς τις εκλογές έχουμε απρόσμενο σύμμαχο την αλαζονεία και την εκδικητικότητα των εκπροσώπων της παλιάς Ελλάδας" ανέφερε και πρόσθεσε: 

Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι εργάστηκαν με προσήλωση για να αλλάξει πρόσωπο η Αττική. Αθόρυβα. Στο πεδίο. Όχι από τα γραφεία τους. Εκεί που υπάρχουν οι ανάγκες. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, έγιναν μεγάλα βήματα: Αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και η διαφάνεια, προχώρησαν μεγάλα έργα, έγινε ουσιαστικό έργο στην κοινωνική πολιτική".

"Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κομμάτι αυτού του λαού που δίνει τις μάχες, του λαού που μας δίνει μια προοπτική νίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν γυρίζουμε πίσω στην Ελλάδα της παρακμής, της διαπλοκής, των ημετέρων" τόνισε.

"Είμαστε περήφανοι που η συνέπεια και η προσήλωσή μας στις κοινωνικές ανάγκες γέννησε τη συμπόρευση με αυτούς που το σάπιο καθεστώς της παλιάς Ελλάδας δεν τους χωράει πια. Πολλοί από αυτούς είναι σήμερα μαζί μας. Είναι δίπλα μας. Σε μια συμφωνία αρχών και αξιών" σημείωσε. 

Δούρου: Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Την πολιτική σημασία της μάχης για την Αττική περιέγραψε η κ. Δούρου.

"Είναι μία μάχη για να μην αφήσουμε τις δυνάμεις του χθες, τις δυνάμεις του παρελθόντος, τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης να ξανασηκώσουν κεφάλι, η μάχη της Αττικής είναι μάχη της Δημοκρατίας για τον τόπο", ανέφερε η κ. Δούρου και πρόσθεσε:

"Από εδώ, στέλνουμε στις δυνάμεις αυτές σαφές μήνυμα: Δεν θα περάσουν. Δεν θα επιστρέψουν στην Αττική, θα τους κλείσουμε τον δρόμο, δεν θα αφήσουμε να αλώσουν την πρώτη Περιφέρεια, για να αλώσουν μετά την πατρίδα.

Καταφέρθηκε κατά των "δυνάμεων του χθες" αποδίδοντάς τους τις ευθύνες για τις εθνικές τραγωδίες:

"Είναι οι δυνάμεις που κατέστρεψαν το περιβάλλον, που μπάζωσαν τα ρέματα, τσιμέντωσαν τα δάση, έκλεισαν τις προσβάσεις στις δημόσιες παραλίες, αδιαφόρησαν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, που μας κουνάνε προκλητικά το δάχτυλο για τις εθνικές τραγωδίες, όταν εκείνες ευθύνονται για τη δημιουργία με πράξεις ή παραλείψεις τους των προϋποθέσεων για να μετράμε σήμερα δεκάδες παγίδες θανάτου σε όλη την πατρίδα".

Ανέφερε ότι πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που άσκησαν εξουσία επί δεκαετίες λεηλατώντας τον φυσικό πλούτο, που σπατάλησαν τους εθνικούς πόρους, που τρέμουν την απλή αναλογική και τη γνήσια και ανόθευτη έκφραση του λαού, τις δυνάμεις που χρεοκόπησαν τον τόπο, τις δυνάμεις που μας οδήγησαν στην κρίση χρέους και την κρίση Δημοκρατίας, τις δυνάμεις που με περισσή αυθάδεια και απύθμενο θράσος διεκδικούν να πάρουν ξανά τα ηνία των ζωών μας".

"Δεν θα επιτρέψουμε στις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης, να καταστρέψουν το έργο 4.5 ετών", είπε και έκανε αναφορά στο κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Αττικής που διασφαλίζει σε 23.000 παιδιά την έγκαιρη πρόσβαση καθημερινά στα σχολεία τους και στηρίζει τη Δημόσια Υγεία με 40 εκατομμύρια για αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για όλα τα δημόσια νοσοκομεία, με 22 εκατομμύρια για τη λειτουργία 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη την Αττική...

Επίσης είπε, η Αττική στηρίζει τα Σώματα Ασφαλείας ως αρωγούς της κοινωνικής συνοχής: Χρηματοδοτεί την Πυροσβεστική με 5 εκατομμύρια και με άλλα τόσα την Αστυνομία.

Είναι υπέρ των οικολογικών μέσων μεταφοράς και χρηματοδοτεί με 30 εκατομμύρια την αγορά 92 "πράσινων" λεωφορείων".  

Μίλησε και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη:

"Σήμερα στην Αττική έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη 168 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού πάνω από μισό δισεκατομμύριο. αθόρυβα και δυνατά, η Αττική έχει γίνει ένα τεράστιο ανοικτό εργοτάξιο με 360 εργοτάξια και στους 66 Δήμους, εργοτάξια που τονώνουν τις τοπικές αγορές και δημιουργούν δουλειές.

Σήμερα στην Αττική έχουμε 1.250 ενταγμένα έργα, προϋπολογισμού 2.1 δισ. ευρώ, για τους πολίτες και το περιβάλλον. Σήμερα στην Αττική δημιουργούμε, μέσα από την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και τις παρεμβάσεις στο Μικρολίμανο κι εδώ, στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, δημιουργούμε την Αττική Ριβιέρα, έναν νέο υπερτοπικό αναπτυξιακό πόλο".

Ειδική αναφορά έκανε στην διαχείριση των απορριμμάτων λέγοντας ότι "Δεν είμαστε Ευρωπαίοι α λα καρτ, εφαρμόζουμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές και πρακτικές για την ανακύκλωση, για μια νέα, οικονομικά και οικολογικά, δίκαιη και βιώσιμη πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων,στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της αποκέντρωσης και της εγγύτητας. Ξεβολεύοντας τα συμφέροντα που κάνουν τα πάντα για τη διατήρηση της ντροπής της χωματερής στη Φυλή".

Συνεχίζοντας είπε ότι μέσα από συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, "φέρνουμε την Αττική στο προσκήνιο της υγιούς επιχειρηματικότητας. Στηρίζουμε τα επιχειρηματικά οράματα των νέων παιδιών που δεν ανήκουν σε τζάκια ημετέρων. Σπάμε τον φαύλο κύκλο του brain drain.Στηρίζουμε κάθε υγιή μορφή καινοτόμου, εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας".

Αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που είχε δώσει το 2014 λέγοντας ότι "Τηρήσαμε τον λόγο μας. Τηρήσαμε το συμβόλαιό μας με τους πολίτες. Και πλέον μπορούμε να σχεδιάσουμε όλοι μαζί τα επόμενα βήματα, μπροστά στις προκλήσεις που έρχονται".

Αναφέρθηκε όμως και στον πόλεμο που δέχθηκε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια: "Μας λοιδόρησαν, μας συκοφάντησαν, μας έριξαν λάσπη, δημιουργούν καθημερινά fake news, παραπληροφορούν. Τους καταλαβαίνουμε γιατί χαλάμε την πιάτσα, δείχνουμε ότι μπορούν να γίνουν τα πράγματα αλλιώς, τους εκθέτουμε αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω".

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής.

Για την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, μίλησαν η Άννα Παπαδημητρίου - Τσάτσου, υποψήφια ευρωβουλευτής, ο Κώστας Μανιάτης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών και πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ο Μιχάλης Κόκκινος, μέλος της πολιτικής γραμματείας της Κίνησης Πολιτών ‘ΠΡΑΤΤΩ' η Ζωή Καρκούλια, μέλος της πολιτικής γραμματείας της «Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας» και η Νίκη Μπακογιάννη , ολυμπιονίκης.

Μήνυμα υποστήριξης απέστειλε ο Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.  

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software