Προεκλογική εξόρμηση Τσίπρα

Προεκλογική εξόρμηση Τσίπρα

Τέλος στην σεναριολογία για πρόωρες εκλογές επιχείρησε να θέσει με κατηγορηματικό τρόπο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά  την συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου, σημειώνοντας ότι και η εξάντληση της τετραετίας σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Η απόφαση του κ.Τσίπρα να εξαντλήσει την τετραετία, φαίνεται να οριστικοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα μετά από μια σειρά θετικών εξελίξεων στην οικονομία, όπως η επιτυχής έξοδος στις αγορές, η σημαντική αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, οι αισιόδοξες προβλέψεις για ανάπτυξη, ακόμα και από το ΔΝΤ και προπάντων η εκκίνηση της διαδικασίας αποπληρωμής υψηλότοκων δανείων του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου.

Τόσο η εξάντληση της τετραετίας όσο και οι εξελίξεις στην οικονομία  εκπέμπουν ισχυρά μηνύματα, ικανά να επηρεάσουν και την ψήφο του εκλογικού σώματος, γιατί ταυτόχρονα συνιστούν μια ακόμα σημαντική στρατηγική ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξακολουθεί να ζητά, ακόμα και τώρα, πρόωρες εκλογές, ενώ  στο οικονομικό του πρόγραμμα εξακολουθεί να έχει αρκετές ασάφειες και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Παράλληλα, στο Μαξίμου εκτιμούν ότι περιορίζονται οι αντιδράσεις για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που οι πρωταγωνιστές, πλέον, των επεισοδίων να είναι μόνο ακραία στοιχεία.

Είναι, λοιπόν, σαφές οτι ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι και με τα ανοίγματα που έχουν γίνει στον προοδευτικό χώρο, με πρώτο βήμα την συγκρότηση προοδευτικού μετώπου στις Ευρωεκλογές, μπορούν οι εκλογικές αναμετρήσεις να προκαλέσουν θετικές για τον ίδιο ανατροπές, άλλωστε το δήλωσε ο ίδιος ότι «χάνει στις δημοσκοπήσεις και κερδίζει στις εκλογές».

Με την βεβαιότητα, λοιπόν, της ανατροπής, ο κ. Τσίπρας μπάινει μπροστά στις εκλογικές μάχες και ήδη από σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου ξεκινά περιοδείες σε όλη την χώρα από την Θράκη μέχρι την Κρήτη, με πρώτο σταθμό την Κοζάνη, όπου θα επισκεφθεί τους αγροτικούς συνεταιρισμούς Βελβεντού, θα έχει
συνάντηση με μέλη και παραγωγούς και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με πολίτες και φορείς της περιοχής.

Από την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα περιοδεύσει σε πόλεις της Πελοποννήσου, ξεκινώντας από την Καλαμάτα και φτάνοντας έως την Πάτρα, όπου αναμένεται να μιλήσει το Σάββατο σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι περιοδείες του Πρωθυπουργού θα συνεχιστούν, μετά την επιστροφή του από την Κίνα, όπου θα βρίσκεται το Πάσχα,   σε Κρήτη, ΄Ηπειρο, Μακεδονία και Θράκη.   

Παράλληλα, στη Βουλή ακολουθεί  ένα πυκνό νομοθετικά διάστημα, με πολλά νομοσχέδια, όπως οι 120 δόσεις, αλλά και η εξέταση εκκρεμών υποθέσεων και δικογραφιών που αφορούν  ΚΕΕΛΠΝΟ  και Γιάννο Παπαντωνίου.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρωτοβουλίες για πολιτικές ελάφρυνσης, οι οποίες όπως είπε ο Πρωθυπουργός, μπορούν να υπάρξουν «εφόσον οι δείκτες στην οικονομία συνεχίσουν να κινούνται θετικά. Θα εξετάσουμε τι παροχές που μπορούμε να κάνουμε με σχέδιο και με βάση τα δεδομένα της οικονομίας και όχι με ευκαιριακά και εκλογικά κριτήρια», τόνισε και διαβεβαίωσε ότι  με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου.

Πάντως, η προεκλογική εξόρμηση Τσίπρα αναμένεται να είναι έντονη και με βασικά επιχειρήματα ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και ότι η επίτευξη όλων των στρατηγικών στόχων της κυβέρνησης αποτελεί και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μέχρι στιγμής κερδίζει κατά τον Πρωθυπουργό το Νόμπελ αστοχίας.

Ι.Σ.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software