Στη ΓΑΔΑ το Σαββατοκύριακο Λυκουρέζος, Παναγόπουλος - Απολογούνται τη Δευτέρα

Στη ΓΑΔΑ το Σαββατοκύριακο Λυκουρέζος, Παναγόπουλος - Απολογούνται τη Δευτέρα

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ θα περάσουν το Σαββατοκύριακο οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, που πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα, κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην υπόθεση της "μαφίας των φυλακών".

Οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ τη δικονομική ορθότητα των ενταλμάτων σύλληψης αμφισβητούν οι συνήγοροί τους.

Ο συνήγορος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων Θρασύβουλος Κονταξής υποστήριξε πως το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του εντολέα του δεν είναι αιτιολογημένο και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας. Υποστήριξε δε πως οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές εφόσον είναι σύμφωνες με το νόμο και διαπνέονται από νηφαλιότητα.

"Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εντολέα μου πριν απολογηθεί, δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία" ανέφερε.

"Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής όχι όταν είναι είναι γνωστής κατοικίας και βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια", σημείωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο έτερος συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου Γ. Μαρακάκης τόνισε ότι ήταν "υπερβολή" η έκδοση ενταλμάτων.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Σε γραπτή δήλωσή του και ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον οποίον εκπροσωπούσαν μέχρι πρόσφατα οι δύο συλληφθέντες συνάδελφοι του, επικρίνει την επιλογή του ανακριτή και μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Είναι παράνομο και αντιαισθητικό και παραβαίνει όλες τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν τις ατομικές ελευθερίες του κάθε πολίτη και τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας του δικαίου". 

Τί αποκαλύπτουν καταθέσεις και συνομιλίες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, μεταξύ των στοιχείων που οδήγησαν στη σύλληψη των δικηγόρων είναι καταθέσεις μαρτύρων, κατηγορουμένων και συνομιλίες από συστήματα μυστικής παρακολούθησης της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο "κοριός" κατέγραψε συνομιλία αλβανού κρατουμένου με δικηγόρο, στην οποία ο κρατούμενος αναφέρει: "Κοίτα να βρούμε κανένα φράγκο για να στείλουμε το πτώμα κάτω (το πτώμα ενός Αλβανού που σκοτώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού πριν από λίγες εβδομάδες). Μίλα και με τον Λυκουρέζο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 κάνει".

Στην κατάθεση του Αριστείδη Φλώρου, τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αναφερόταν:

"Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, όπως ο ίδιος μου μετέφερε: Ο Αντωνόπουλος (είναι ήδη φυλακισμένος για εμπλοκή του στο κύκλωμα) δεν θέλει να καταδικαστεί ο Φλώρος. Πες του να δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ και μεις θα αποσύρουμε τις κατηγορίες και θα φροντίσουμε οι Αλβανοί να υποχωρήσουν".

Σε κατάθεση του Ηλία Αναγνωστόπουλου (συνήγορος υπεράσπισης του Αριστείδη Φλώρου) στις 5 Απριλίου 2019 για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αναφερόταν:

"Με πήρε την επόμενη ημέρα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω ένα εκατομμύριο; Και μου λέει βάλε. Του λέω δύο; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγόπουλου ο οποίος δεν μίλησε".   

Τί δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος

Με μια λακωνική δήλωση έξω από το γραφείο του ανακριτή αντέδρασε ο ίδιος ο κ. Λυκουρέζος, εκφράζοντας την έκπληξη του για τη σύλληψη του και τις κατηγορίες που του αποδίδονται. 

"Εγώ και ο Θοδωρής (Παναγόπουλος) μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν", ανέφερε. 

Διαβάστε αναλυτικά

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software